visionlan

VisionLAN 2016 ble arrangert 14-16. oktober i Rissahallen i Rissa. Godt over 100 personer deltok på arrangementet og datapartyet hadde deltakere fra flere steder i Trøndelag. Av de som er med å arrangerer finner man personer fra blant annet Vest-Agder.

– Det er 10 gbps internettlinje i Rissahallen i helga, forteller Ken Robin Sivertsvik til Fosenavisa de første timene av LANet.

– Det er nødvendig med en stor fiberlinje for å kunne holde et slikt arrangement. Jeg kjenner ikke til noen dataparty i Trøndelag som har hatt så stor linje som dette før, forteller Sivertsvik.

Etter det Fosenavisa kjenner til, gikk arrangementet plettfritt. Ikke et eneste problem med internett, servere eller andre tekniske utfordringer som kan oppstå i løpet av en helg.

Fra 13 år og oppover

Arrangørene bemerket tydelig i forkant av arrangementet på sosiale medier at anbefalt nedre aldersgrense for datapartyet er 13 år.

– Vi følger retningslinjer fra andre dataparty og lovverk, som tilsier at vi setter en nedre grense på 13 år, men kan gjøre unntak dersom man er sammen med en større gruppe, søsken eller foreldre, skrev VisionLAN på sosiale medier i forkant av arrangementet.

Fredag 14.10

Fredag 14.10. Foto: Stian Tørstad

Spill er sunt – til en viss grad

Dataparty og E-sports-arrangement har hatt en massiv popularitetsøkning de siste årene. Dataspill og flere timer foran PC-skjermen hver dag er blitt så stuerent som du kan få det. Mange kan i dag leve av å spille spill på PCen, Xboxen eller andre konsoller.

Hva er VisionLAN?

– VisionLAN er et sosialt arrangement som samler flere folk med samme interesse. Mange ser ikke ansiktene til de sitter og spiller med hjemmefra, så dette blir en arena hvor man kan møtes ansikt til ansikt. Det blir et helt annet bånd mellom mennesker når du møter de utenfor internett, forteller Hilde Jacobsen.

Hvorfor er dette blitt mer akseptert nå, enn tidligere?

Det har vært en generasjonsutvikling. For 10-15 år tilbake, var det vi som var ungene på de første datapartyene som ble arrangert her til lands. Nå er mange av oss voksne, å kan lære våre barn det igjen. Mamma og pappa vil aldri forstå greia med gaming, men jeg ville forstå at datteren min vil ønske å spille, forteller Lars Øystein Kvalø (27).

Lars Øystein Kvalø. Foto: Stian Tørstad

Lars Øystein Kvalø. Foto: Stian Tørstad

Kvalø forteller at han er glad for å kunne dele spill-interessen med fruen, Hilde Jacobsen. Ofte er det slik at gaming ødelegger forhold, men slik er det ikke for Lars Øystein og Hilde. De spiller fordi de synes det er morsomt.

– Det gir meg noe tilbake. Det er som en hobby, på lik linje med fotball eller volleyball, forteller Lars Øystein, som til daglig jobber og tar seg tid til en joggetur på 4-5 km annenhver dag. Noen spiller fotball fordi de synes det er gøy, ikke for å bli så god. Jeg kommer heller aldri til å bli en proff E-sport-spiller, men det er greit som det er, avslutter han.

Lam fra nakken og opp

Lagnavnet “Lam fra nakken og opp” får deg kanskje ikke til å tenke de mest oppmuntrende tankene, men gutta kom seg helt til finalen i CS:GO-compoen, hvor de møtte Showoff fra Kyrksæterøra.

Lam fra nakken og opp er et lag bestående av:

  • Hallvar Hybertsen
  • Kristoffer Størseth
  • Stian Sørli
  • Mathias Fredriksen
  • Ivan Sørli

Lam fra nakken og opp kunne stikke av med 1. premien på 10.000 kroner. Showoff på 2. plass fikk 5000.

Se videosnutt og bilder fra finalen: (Se i HD). 

Fra venstre: Kristoffer Størseth, Mathias Fredriksen, Stian Sørli, Ivan Sørli og Halvard Hybertsen

Fra venstre: Kristoffer Størseth, Mathias Fredriksen, Stian Sørli, Ivan Sørli og Hallvar Hybertsen

Gjør som stadig flere: Følg Fosenavisa på Facebook

Del videre med venner på sosiale medier: 

Kommentèr

Kommentarer

Comments are closed.