33
Personer smittet med Covid-19 på Fosen

Ørland-ordfører Tom Myrvold publiserte dette innlegget på sin Facebook-side torsdag kveld, etter at kommunen nå står midt oppe i et smitteutbrudd. Kommuneoverlege Siw-Lindia L. Ledsaak opplyser at det er indikasjoner på at varianten av Covid-19 som er påvist i Ørland er av typen som omtales som “supersmitte” ut fra at den smitter svært lett fra person til person. Fosenavisa har kontinuerlig dekning av koronautbruddet i Facebook-gruppa “Koronautbruddet – Fosen”, som du finner her. 

Tom Myrvolds innlegg:

Kjære ørlendinger!

I Ørland er er det i skrivende stund påvist ni nye smittede de siste dagene. Det er synd – men det er ikke overraskende. Vi har forventet slike lokale utbrudd.

Lokale utbrudd må stoppes før de vokser seg store. Hver enkelt av oss har et stort ansvar her. En enkelt person kan føre smitten videre til mange andre. En enkelt person kan stoppe smitten fra å spre seg til mange andre. Derfor er det så viktig at vi tester oss hvis vi har den minste mistanke om at vi kan være smittet.

Man kan bli smittet like gjerne ute på gaten, på bussen, jobben eller butikken som fra noen som nylig har vært på reise.

Kommunen har et godt og velfungerende smitteoppsporingsapparat. Du skal være trygg på at du blir varslet dersom du har vært i kontakt med en smittet eller noen som har vært i kontakt med en smittet.

Det har vært tilløp til et hardt ordskifte ifm smitteutbruddet. Jeg er redd for at det kan gjøre det vanskeligere å stoppe smitten. Jeg frykter at fordømmelse skal føre til at færre tør å teste seg, og at færre tør å søke hjelp hvis de blir syke. Jeg frykter at skam skal gjøre smitten og sykdommen tyngre å bære.

Vi må ikke gjøre dette mot hverandre. For det første: Vi kjenner ikke bakgrunnen for andres valg. For det andre: Vi kan alle glemme smitterådene og gjøre dumme ting. For det tredje: Vi kan alle være uheldige og bli smittet av koronaviruset.

Nå gjelder det å følge myndighetenes anbefalinger, vise omsorg for hverandre og sympati med de som blir smittet eller syke. Vi skal komme gjennom dette, men først og fremst hvis vi står sammen. Den aller beste «vaksinen» er å holde avstand og ivareta smittevernreglene

Kommentèr

Kommentarer

Comments are closed.