36
Personer smittet med Covid-19 på Fosen

Verrabotn til Rissa og Indre Fosen

Verran kommune ser ut til å trekke seg mot Steinkjer. Det betyr at Steinkjers kommunegrenser vil strekke seg helt til Rissa og de eventuelle nye kommunegrensene ved Verrabotn. Steinkjer kommune vil dermed blant annet ligge på Fosenhalvøya, noe som er litt spesielt å tenke på. Det var lenge trodd at Steinkjer, Verran og Snåsa skulle slå seg sammen, men klokken 22.10, mandag kveld ser det ut til at snåsingene ikke blir med på sammenslåingen allikevel. Hele 70% av stemmene fra Snåsa stemte NEI til sammenslåing med Steinkjer og Verran.

– Det er som ventet. Vi har sagt at dersom vi får et klart signal fra innbyggerne så kommer vi til å forholde oss til det. Hvis folket vil at vi skal stå alene, så får vi brette opp ermene og jobbe for å fortsette som selvstendig kommune. Men det vil bli krevende, det er det ingen tvil om, sier Ordfører i Snåsa, Tone Våg (Ap) til Trønder-Avisa

I Verran har 73,8 sagt JA til sammenslåing med Steinkjer. Valgdeltakelsen var på 55,1 prosent.

Verrabotn går etter all sannsynlighet til Rissa

Verran kommune gjennomførte nemlig i dag en rådgivende folkeavstemning om innbyggerne i Verrabotn skal få tilhøre Rissa kommune (Indre Fosen kommune) i fremtiden. Dette med bakgrunn i et innbyggerinitiativ fra Verrabotn. Det ble avgitt 133 forhåndsstemmer på spørsmålet om grensejusteringen. 86 personer (64.7%) har stemt JA til at Verrabotn skal tilhøre Rissa (Indre Fosen) kommune, mens 47 personer (35.3%) har forhåndsstemte NEI til forslaget.

Det endelige resultatet ble at 58.4% stemte JA til at Verrabotn bytter kommune, mens 40.9% stemte NEI. Blant innbyggerne i Verrabotn sier 80% at de ønsker å bli en del av Rissa, skriver Trønder-Avisa. 

Fosenavisa har vært i kontakt med rådmann i Verran kommune, Jacob Brækken Almlid, som kan fortelle at det endelige resultatet er klart innen 22.30.

Få nyheter fra Indre Fosen: Følg Fosenavisa på Facebook (link) 

Del videre med venner: 

Kommentèr

Kommentarer

Comments are closed.