33
Personer smittet med Covid-19 på Fosen

Om alt klaffer, blir det byggestart senest i 2018.

Da kan det være mulig for meg og deg å kjøre over Trondheimsfjorden allerede i 2022. 

Trondheimsfjordbrua har i flere år vært en liten snakkis på Fosen. Allerede på 80-tallet kom det frem planer om en bruforbindelse over fjorden, å tanken var at brua skulle gå fra østre Stadsbygd over fjorden til Flakk, der hvor Trondheimsfjorden er smalest.

Brua kan også bli tunnel under fjorden

I mai 2014 skrev også Byavisa i Trondheim en sak om kryssing av fjorden. Da var rørbru et alternativ. En slik løsning ville gi flere fordeler, blant annet mot sterk vind som ofte blåser i Trondheimsfjorden å setter ferger ute av spill.

Følg Fosenavisa på Instagram @fosenavisa

 

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Dersom en broforbindelse mellom Trondheim og Fosen kommer på plass, vil det ha enorme virkninger på næringsliv og bosetting. Stadsbygd vil bli nærmest som en bydel for Trondheim.

I Adresseavisen, 30. november 2012 forteller blant annet arkitekt Neil Alperstein at en ny bro kan være å etablere et samfunn bestående av mellom 10.000 – 15.000 innbyggere på Stadsbygd. Avstanden blir sammenlignbar med Melhus og Malvik i forhold til Trondheim, å kan på mange måter bli en drabantby for Trondheim, med et utvidet kollektivtilbud.

Olbert Aasan sier til Fosna-Folket at han aldri har vært så sikker som nå, å at han bare blir mer og mer sikker.

– Dette handler kun om finansiering, og jeg er veldig optimistisk. Teknisk sett er ikke dette noen umulighet.

Olbert Aasan, leder i Rissa Utvikling


Del videre med venner på sosiale medier:

Kommentèr

Kommentarer