Fosning (23) bedrageridømt

Har svindlet flere personer med salg av klokker – Nå renner tiden ut

Fosenavisa har vært i kontakt med flere personer over hele Norge som er blitt svindlet av den tidligere fotballproffen fra en kommune nord på Fosen. Han skal også ha forsøkt å svindle fotballkolleger.

Thomas Rysstad fortalte til FA at han for 3-4 uker siden ble bedratt for 30.000 kroner av mannen, som inntil sommeren 2015 var aktiv innenfor sin idrett. Dagbladet har omtalt saken. 

Pengene han har mottatt for å ha solgt falske produkter via Finn.no og Facebook skal han ha brukt til gambling – hovedsakelig nettpoker.

Et raskt Google-søk forteller at mannen ikke gjenkjennes for sine ferdigheter på fotballbanen, men heller med svindel og bedrag. 

google ferdig12

Rysstad satte inn en “ønskes kjøpt”-annonse på Finn, hvor han skrev at han ønsket å kjøpe en Breitling Navitimer-klokke. Han hadde drømt om en slik klokke i årevis. Det var her 23-åringen fra Fosen dukket opp, som ble enig med Rysstad om pris noen dager senere.

Rysstad forteller at han gjorde en bakgrunnssjekk på 23-åringen, og avtalte å betale et forskudd for å at selgeren ikke skulle tro at Rysstad prøvde å lure han. Når Rysstad fikk kvitteringen fra Posten om at verdisendingen var sendt, førte Rysstad over hele beløpet.

Men pakken som Rysstad ventet på dukket aldri opp. Da bestemte han seg for å spore den opp. Beskjeden han fikk var at sendingen var avbrutt.

I tillegg skulle det vise seg at 23-åringen fra Fosen i dette tilfellet brukte en annen identitet ovenfor Rysstad, noe som gjorde at Rysstad heller ikke klarte å oppdage at fosningen er dømt tidligere ved to anledninger for bedrageri. I tillegg til disse to, venter den tidligere fotballproffen på å få forkynt den tredje dommen.

google 1

Skjermdump fra Tidssonen.no, hvor mannen blir omtalt av flere brukere

Fosenavisa var i kontakt med Rysstad tirsdag kveld. Da kunne han fortelle at 23-åringen samme dag hadde sendt han en venneforespørsel på Facebook i tillegg til å spørre om han var PR-kåt.

– Han er like kald og rolig. Jeg har snakket med han på telefonen flere ganger i ettertid, hvor han innrømmer at han har gjort noe galt, men han forteller meg bare at jeg burde anmelde han.

Får du noen gang klokka du skulle kjøpe?

– Nei, jeg har ikke noe håp der. Jeg ser nok heller aldri noe til pengene, men man får vente å se.

Rysstad forteller også at svindleren fra Fosen brukte Rysstads navn til å svindle andre personer. Etter at Rysstad ga mannen legitimasjon og bilde av seg selv, brukte svindleren denne informasjonen til å svindle andre mennesker igjen. Dermed opplevde Rysstad selv å bli anmeldt, for fosningens svindel. Dette ble det oppklart i.

Det er imidlertid ikke første gang fotballspilleren blir siktet for bedrageri. I 2013 ble han funnet skyldig i fem tilfeller av bedrageri for til sammen 156.279 kroner. Han ble dømt til en samfunnsstraff på 40 timer.

Følg Fosenavisa på Facebook (link)

Bruk sunn fornuft

Geir Petter Gjefsen, leder forbrukertrygghet i Finn.no fortalte til God Morgen Norge ved en tidligere anledning at det i første omgang handler om å bruke sunn fornuft når man skal kjøpe noe på nett.

– Man kommer fryktelig langt med det, sier han.

– Og still gjerne spørsmål om gjenstanden. Vet den som skal selge noe om gjenstanden? Når/hvor er den kjøpt? Har de kvittering? Hvis det bare er katalogbilder i annonsen, be om å få se andre bilder.

Om man mistenker at det er ugler i mosen, oppfordrer han deretter publikum til å ta kontakt med Finn.

– Hvis det er snakk om tyvegods kan vi suspandere brukeren, ta ned annonser og eventuelt dra politiet inn i bildet, sier han.


Undertegnede (journalist) har vært i kontakt med 23-åringen for å få en kommentar til saken. Det endte med at 23-åringen kom med trusler og mente at journalisten var “ferdig” dersom saken ble publisert.

– “Om du så publiserer noe som helst så er du ferdig. Dra te helvete ditt aviik. Ska finnj dæ” var kommentaren vi fikk.

Har du tips i saken? Send en mail til redaksjonen@fosenavisa.no eller tlf: 95 70 37 97

Del videre med venner på sosiale medier: 

Kommentèr

Kommentarer

Comments are closed.