36
Personer smittet med Covid-19 på Fosen

Kan bli tidenes varmeste dag

Etter en kort pause nå i helga med litt lavere temperaturer, ser det ut til at tirsdag 31. juli fort kan bli tidenes varmeste dag i Trøndelag.

Det er foreløpig Trondheim har målt den høyeste temperaturen i Trøndelag noensinne, med 35,0 grader den 22. juli 1901. Men 117 år senere kan denne rekorden stå for fall.

Gode prognoser for varmerekord

Prognosene til Meteorologisk institutt viser at f.eks trønderhovedstaden vil kunne nå 33 grader. Lokalt kan det bli rundt 35 grader og ny trøndersk varmerekord, dersom streken kommer seg over 35 blank.

Det er stedene på Fosen og rundt Trondheimsfjorden som har størst sjanse til å få de høyeste temperaturene. Særlig i Indre Trondheimsfjord

Skulle et sted i Trøndelag passere 35,6 grader, vil det være tidenes varmeste dag i hele Norge. Det er foreløpig Nesbyen i Buskerud som har hatt denne rekorden siden 20. juni 1970. Det er imidlertid liten sjanse for at det skal skje i Trøndelag i morgen.

Tropenatt

Med rekordvarme på dagtid, blir det naturlig nok også en varm natt. Tilskyende vær på kvelden kan sørge for at vi også får en av tidenes varmeste tropenetter- igjen.

Følg med på været i Trøndelag, følg disse sidene på Facebook:

Del videre med venner:

Kommentèr

Kommentarer

Comments are closed.