36
Personer smittet med Covid-19 på Fosen

Husker du denne?

Den 11. august 2015 gikk rett inn i vær-historiebøkene, da Trøndelag fikk besøk av den kraftigste typen tordenvær som finnes, nemlig en supercelle.

Supercellen rullet nordover, oppover Trondheimsfjorden mot Steinkjer, men det var Fosenhalvøya som fikk det verste tordenværet den dagen. Flere bilvindu ble knust, trær ble delt i to og løse gjenstander fløy langt avgårde.

Følg oss på Facebook:

En supercelle er et kraftig tordenvær med kraftig roterende og stigende luftbevegelser (en mesosyklon). Superceller er det største og kraftigste av forskjellige typer tordenvær som kan oppstå. I tillegg til superceller finnes det enkeltceller (en enkel tordensky), multiceller og bygelinjer.

Superceller finnes vanligvis isolert fra andre tordenvær, men av og til kan de oppstå i bygelinjer. De kan vare mange timer og er store nok til å ikke følge hovedvindfeltet i området der de oppstår. Superceller produserer vanligvis store mengder hagl, regn og kraftig vind. Omtrent 30% av alle superceller kan danne tornadoer.

/ Wikipedia

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Hvis man ser på utviklingen og økningen med tanke på slike uvær, er det ikke lengre sannsynlig at vi får en sommer uten de store stormene. Tordenstormer forekommer hyppigere, i tillegg blir de mer ekstreme. Trøndelag og områdene øst/sørøst for Oslo er mest utsatt for tordenvær i Norge.

PS: Vi har opprettet en gruppe på Facebook, hvor du kan dele værbilder fra Trøndelag. Trykk her for å komme til gruppen og meld deg inn!

Del videre med venner / Share with friends on Facebook:

Kommentèr

Kommentarer

Comments are closed.