Lena Haarberg (23) holdt releasekonsert i Trondheim

Svært mange møtte opp for å høre “No One”

Den 8. oktober hadde Lena stilt vekkerklokka på 08.00. Etter lang ventetid, kunne hun endelig høre sin egen låt, “No One” på Spotify. Senere den dagen skulle hun holde releasekonsert ved Frimurerlogen i Trondheim sentrum. En releasekonsert som viste seg å trekke mer enn dobbelt antall av hva hun selv trodde.

Vi tok en prat med Lena etter releasekonserten, torsdag 8. oktober:

Hvilke tanker var det som gikk gjennom hodet ditt i morges?

– Jeg tenkte at i dag er dagen. Noe av det første jeg gjorde, mens jeg enda lå i senga, var å søke etter meg selv på Spotify. Der fant jeg låta mi. Jeg har ventet veldig lenge på det, så det var litt surrealistisk, samtidig som jeg tenkte “endelig”. Det er en god følelse at låta endelig er ute.

Hva tenker du nå, etter releasekonserten da?

– Jeg føler meg veldig takknemlig. Jeg er overveldet og sykt glad for alle som har kommet hit i kveld. Jeg har nok ikke landet helt enda. At jeg har gjort dette, føles litt som en drøm.

Har du grua eller gleda deg til denne dagen?

– Begge deler! Skal innrømme at jeg har gruet meg også, ja. I tillegg har jeg mye familie her, som også er spente på mine vegne, å da føler jeg jo at jeg må prestere. For meg personlig er dette veldig stort, å en drøm jeg har hatt lenge er endelig gått i oppfyllelse.

Ca 100 mennesker kom hit i kveld. Hva tenker du om det?

– Over all forventing at det kom så mange! Når jeg bestemte meg for å sette opp en releasekonsert, sa jeg at jeg håpet det kom 30-40 stk. Det ville vært mange liksom. Jeg tenker ikke selv at jeg er interessant for andre.

Folksomt på Lenas releasekonsert. Flere personer måtte stå. Foto: Stian Tørstad

Folksomt på Lenas releasekonsert. Flere personer måtte stå. Foto: Stian Tørstad

Men innser du nå at du kanskje er mer interessant for andre enn du tror selv?

– Ja, jeg må vel kanskje begynne å tenke det da. Det kom jo over dobbelt så mange som jeg trodde. Folk har jo også spurt om å forhåndsbetale osv, så det er veldig artig at det er interesse.

Hør “No One” på Spotify:

Itunes-Logo-new Kjøp låta på iTunes

Har du fått noen negative tilbakemeldinger? 

– Nei, jeg har faktisk ikke det altså. Ikke enda iallefall. Det er vel alltids noen som kommer med det en gang, så jeg må vel være obs på det. Jeg er nok litt nærtagende av meg også.

Men jeg hører gjerne på flinke folk rundt meg, som kommer med noe konstruktivt. F.eks bandet som jobber rundt meg (Skjalg Raaen, Trond Helge Johnsen, Thomas Brodahl og Morten Skaget (journ.anm.) Det er jo et stort kompliment for meg at de ønsker å spille sammen med meg. Jeg har også en stor familie og venner som er flinke til å støtte opp. Det er vel egentlig avgjørende. De holder meg også nede på jorda, for å si det sånn. Jeg er jo fra Fosen, så det skal jo ikke være noen divanykker”

Du har jo nylig blitt intervjuet av blant annet Bydelsavisa Strinda og P5 Fosen i tillegg til at Byavisa og Radio Metro i Trondheim har slått på tråden..

Trives du i rampelyset?

– Ja, hvem gjør vel ikke det? Jeg er så takknemlig for at folk vil komme bort å prate til meg. Det er så trivelig. jeg er jo eher for å skape glede til andre folk. Ikke for at jeg skal få så mye. Jeg koser meg med å synge uansett. Egentlig bare en bonus at folk kommer bort å prater til meg.

Gjør som over 3300 andre:

last ned Følg Fosenavisa på Facebook

Hvordan oppsto låta di?

– Den oppsto i en kjellerleilighet for ca 3 år siden. Jeg satt og “jammet” litt for meg selv, skrev noen akkorder på keybord, å sang litt. Deretter møtte jeg Skjalg Raaen, som lurte på om jeg hadde skrevet noe selv, så viste jeg frem denne låta, så sa han “Ja, vi prøver oss på den”. Han har jo også en god del peiling på hva han snakker om, så jeg har jo også fått litt trua på at jeg er flink. At han kontaktet meg, det har gitt meg litt iver.

Lena ble sittende lenge etter konserten å signere singelen sin som var til salgs for de fremmøtte.

Lena ble sittende lenge etter konserten å signere singelen sin som var til salgs for de fremmøtte.

Har du mer musikk du jobber med nå? 

– Ja, jeg jobber med litt, men planlegger aldri noe. Jeg kan skrive en sang på et kvarter, også kan jeg bruke flere måneder på et vers. Jeg har materiale liggende, som f.eks flere hundre taleopptak på mobilen. Jeg har aldri sett på meg selv som noen låtskriver, men har funnet ut at man må sitte å føle på noe, eller ha en tanke om noe, for at det skal komme ut riktige ord å gi mening. Andre skal jo kjenne seg igjen i det. Jeg hører på sanger og tekster som gjenspeiler meg, som gjør at jeg føler meg truffet, å ikke så alene, om noen synger hva jeg føler. Håper jeg kan gjøre det samme for noen andre.

Hvordan vil du beskrive deg selv med 3 ord? 

– Det blir vanskelig. Jeg er litt perfeksjonist, da. Særlig når det gjelder meg selv. Ting må være perfekt. Jeg er nok den personen som vennene mine kan komme til å prate om ting. Jeg liker å hjelpe folk. Ikke at jeg har svaret på alt, men jeg prøver iallefall, å jeg liker å hjelpe folk som trenger det. Jeg er jo litt sta også, men bare på det jeg vil. Målrettet. Ønsker at ting blir så bra som jeg får til selv.

Stor fan av tante: Leah Dilan Filiztek var tydelig stolt av tante Lena.

Stor fan av tante: Leah Dilan Filiztek var tydelig stolt av tante Lena.

Hvordan er forholdet ditt til Hasselvika og Fosen?

– Hasselvika, åh! Det er jo plassen man kan slappe av på. Jeg har flyttet veldig mye rundt bare her i Trondheim, i tillegg til at jeg har gått skole i Oslo i 2 år. Pappa bor jo i Hasselvika, å jeg har masse onkler og tanter i Rissa. Søskenbarn har jeg også i Leksvik, blant annet. Er der i alle høytider, og ofte i helger i løpet av året. Det er jo på en måte hjemmet mitt, eller stedet mitt. Det er jo så fint der. Veldig glad for at jeg har den delen av meg. Tror den har dannet meg til en bra person. Det å sette pris på de små tingene, det å være jordnær å være seg selv. Selv om jeg ikke har bodd der så veldig mye, så ser jeg på det som hjemmet mitt.

Trykk her – Følg Lena på Facebook!

Del videre med venner på sosiale medier: 

Comments are closed.