36
Personer smittet med Covid-19 på Fosen

Populært treningstilbud på Stadsbygd

Allerede fra første gang Tone Sumstad Nyeng inviterte venner på Facebook, var det mange som deltok. Hele 24 personer deltok aller første gang, i mai 2014. Nå opplever hun at over 70 staværinger i alle aldre, fra 9 til 80+ hiver seg med på treninger gjennom uka.

Tre ganger i uka har nemlig Sterk og frisk treninger i Stadsbygd Sparebankhallen på Stadsbygd. Da med en kombinasjon av styrke- og kondisjonstreninger. Mandager er det god, gammeldags styrketrening, onsdager er det litt hardere, med mer kondisjon og på fredager er det tabata, som er en stasjonstrening hvor det er 20-sekunders repetisjoner, 8 ganger på hver stasjon.

Har ikke utdanning, men er god til å piske

– Vi kaller oss ikke trenere, for vi har ikke noe utdanning eller noe sånt, men vi er gode på å piske. I tillegg lager vi noen forslag til øvelser, også får folk bestemme selv hva de vil gjøre. Det er opp til folk selv hvor mye de ønsker å presse seg selv på trening. Den eneste regelen vi har er at det skal gjøre vondt. Men hvis det er så vondt at det ikke føles bra, så skal man selvsagt ikke gjøre det. Utover det så har vi ikke noen råd å komme med, fordi vi er jo ikke trenere.

Følg oss på Instagram, Twitter og Snapchat @ fosenavisa

Treningstilbudet er noe som passer for alle, forteller Sumstad Nyeng. I starten var det kun dametrening, men etterhvert fant vi ut at det var svært hyggelig med menn også, forteller hun.

Tone Sumstad Nyeng instruerer et 40-talls staværinger

Tone Sumstad Nyeng har kanskje ikke utdannelse som trener, men holder staværingene i form allikevel.

– Vi har folk helt fra 9 år og opp til 80-årene som er med å trener, i tillegg så har vi med en stabil damegjeng på godt over 70 som også er med. På fredager er det spesielt mange barn med, for da begynner treningen klokken 17. Da deler vi hallen, så kan barna holde på med ballspill og turn i den ene halvdelen, så trener vi i den andre. Etterpå er det taco!

På treningene til Sterk og frisk kommer du når du ønsker det selv. Det er heller ingen forpliktelser, i tillegg til at det ikke koster noen ting å være med, annet enn at man må betale til hallen. På Stadsbygd Idrettslag sine hjemmesider finner du en fin oversikt over priser.

Det er sagt at vi skal holde på hvertfall ett år til, men jeg syns det er så artig, så dette blir vi nok å holde på med en god stund. Vi er flere som deler på arbeidsoppgavene, å nå er det jeg og May-Lis Brovold. Er vi to opptatt så spør vi bare noen andre i gruppa om de har lyst til å stille opp. Det er litt sånn når man bor på bygda, så får man bare ta ansvar selv, forteller Sumstad Nyeng, før hun forteller mer om hvorfor hun startet opp med treningen:

– Jeg trente ikke, jeg jobbet altfor mye, beveget meg lite, sov og spiste dårlig. Men så begynte jeg å trene, å kjente at det hadde en ekstremt bra virkning på kroppen, å ønsket at flere skulle få kjenne det samme.

Se bildegalleri fra onsdagens treningsøkt: 

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Trykk her for å komme til Sterk og frisk sin Facebookgruppe! 

Følg Fosenavisa på Facebook

Del videre med venner på sosiale medier: 

Kommentèr

Kommentarer

Comments are closed.