36
Personer smittet med Covid-19 på Fosen

Seks nye smittetilfeller på Fosen

Indre Fosen har satt kriseledelse etter fire nye tilfeller på én dag

Onsdag 11. november fikk seks personer påvist koronaviruset på Fosen, det melder Indre Fosen kommune og Åfjord kommune. Kommunene registrerte henholdsvis 4 og 2 nye tilfeller den 11. november. 

Fosenavisa oppdaterer først med det viktigste om koronasituasjonen i Facebook-gruppa “Koronautbruddet – Fosen” 

Tidlig på dagen fikk Indre Fosen kommune melding om at én person hadde testet positivt for Covid-19. Dette var snakk om en person ansatt i en lokal bedrift, skrev kommunen i en pressemelding. Personen kom fra et land kategorisert som rødt, og ble testet ved luftveisklinikken i Rissa samt satt i karantene.

Deretter kom meldingen om tre nye tilfeller i kommunen. Ingen av disse er relatert til det første smittetilfellet.

De tre som har testet positivt kom til Norge i forrige uke for å jobbe ved en bedrift i Indre Fosen kommune. De tre reiste sammen fra et land definert som rødt, og har vært i karantene i Rissa etter ankomst til Norge og Indre Fosen kommune. De er nå satt i isolasjon.

Da smittevernlegen fikk beskjed om de tre nye positive testene onsdag ettermiddag, ble smittesporing iverksatt umiddelbart. Smittesporing pågår fremdeles, skriver Indre Fosen på sine nettsider sent onsdag kveld.
Kommunen har satt kriseledelse og jobber nå med å samle mest mulig informasjon om situasjonen. Vi er blant annet i tett dialog med arbeidsgiveren til de tre personene for å kartlegge om det eventuelt er flere som kan ha blitt utsatt for smitte. Vi vil komme tilbake med oppdateringer i morgen formiddag (torsdag 12. november), skriver kommunen videre. 

Vi har nå fått enda en påminnelse om at smitteutbrudd også kan oppstå her i Indre Fosen kommune. Jeg ber derfor hver enkelt innbygger sette seg inn i gjeldende, nasjonale smittevernråd, sier ordfører Bjørnar Buhaug og henviser til:

  • Hold minst én meters avstand til andre.
  • Host inn i et papirlommetørkle eller albuekroken.
  • Vask hendene ofte og grundig med såpe og lunkent vann, eller bruk et desinfeksjonsmiddel som inneholder alkohol.
  • Begrens sosial kontakt med andre mennesker.
To tilfeller i Åfjord:
Kommuneoverlegen har onsdag 11. november fått bekreftet at to personer i kommunen har testet positivt for Covid-19, skriver kommunen i en pressemelding.
Begge personene er arbeidsinnvandrere fra utlandet og blir fulgt opp av helsepersonell. En nærkontakt av personene er også i karantene i Åfjord.

Kommentèr

Kommentarer

Comments are closed.