Mener Ørland kommune har sviktet

Flere personer har de siste dagene ytret frustasjon over Ørland kommune. Årsaken er manglende jordmor-tilbud, og enkelte av meldingene lyder at det rett og slett er skummelt å være gravid og fødende på Fosen.

Stine Turbekmo som er bosatt i Ørland fortviler over jordmor-tilbudet til kommunen, som er mer eller mindre ikke-eksisterende.

Over 60 personer har i skrivende stund delt Stine Turbekmos innlegg på Facebook,  som hun skrev 5. januar, tidlig på kvelden.

Les innlegget nedenfor: 

Ja, fra og med i går, 4.januar vil det være daga/perioda uten jordmorberedskap i Ørland/Bjugn.. (!!)
En vil da ikke oppnå kontakt med jordmor på vakttelefonen 48061100, tiliar har vi delt jordmorvakt ilag me Rissa/Åfjord.. D villa da si at om d skulla skjedd nå så koinna d hend at vi måtta hevve oss i biln å kjørt t Rissa for å fått tatt ein kontroll.. D e ein kjøretur på over 1 tim det!
Men no e d itj nå samarbeid me dæm længer heller, så no må vi da ring vaktkoordinator på St. Olavs Hospital på telefon 72575777, altså vi må inn t byn no da hvis d skulla værra nå, for d e ingen utpå her t å ta ein sjekk osv før man evt. blir sendt vidre…

Æ må sei at d e rystende å sjå korr my politikeran i Ørland kommune verdsett sine innbyggera som bidrar t befolkningsvekst utpå her!!

Friste no me my fint å flott for å få hit “kampflybasefruerne”, å vis korr attraktiv og fin ein plass d her e..

Tvile på at jordmortilbude står “lista opp i den brosjyren”…

D e 3 år sia jordmora vårres sa ifra for første gang at d e for dåli sånn som d e no… 3 år!!

Me Sebastian så tok d ca 25 min fra 5,5cm åpning, å dæm tok vatne på sykehuse før gutn lå på brøste mett.. D e frøktli fort d!! Å me nr 2 e d itj kjennt at d bruke å ta myy længer tid.. Så tanken har jo slått mæ at : “Ja.. Ka faan jær vi hvis vatne mett går på natta da?”

Æ håpe politikeran utpå her søv godt om natta! Fer d jær itj vi! Her må vi knip ijænn både øya å dåse å håp at vi kjæm oss t “neste periode” korr dæm flotte jordmødren vårres e på vakt ijænn!! D va behøvlig me ei jordmor te for 2 år sia når æ gikk me Sebastian å.. Å d har no langt ifra vorte nå likar sia den gang tydligvis!

D e vekti å understræk at Bjugn har oppfyllt krave t jordmor i forhold t stor nokk stilling, dæm e så heldig å får hjemmebesøk av den fantastiske jordmora si å dæm

Men d e ØRLAND KOMMUNE som svikte så te de grader!! Jordmora vårres har jobba å strækt sæ LANGT utover d hu egentli skulla gjort…Dæm har jo ytra lnske om å slå sammen jordmortilbude utpå her, korr e logikken i at dæm ska sett på kvar sett kontor i kvardagan å ta kontrolla, men på vakt da ska dæm samarbeid!!??? Men nei…

Å koss e d for dæm å jobb under forholdan her da tru dåkk??

D e jo itj akkurat som i min jobb, når æ e færdi me bukettan som ska bettas å sætt nøkkeln i døra, så e arbeidsdagen min over..

– Stine Turbekmo

Også på Ørland kommune sine Facebooksider er det kommet flere reaksjoner på Turbekmos innlegg. Èn melding forteller også at det er direkte farlig å være fødende på Fosen. Kommunen har foreløpig ikke respondert på noen av innleggene.

orland fb side

Andre innlegg på Ørland kommunes Facebookside:

“Tilbudet er uansett alt for dårlig og ikke forsvarlig. Jeg følte meg ikke trygg under mine 2 svangerskap.”

“Jeg synes det er helt forferdelig at kommunen faktisk synes at dette er godt nok! Og det er værtfall ikke noe å skryte over til kommende Ørlendinger”.

“D e så my meir enn kun d som e lovpålagt som bør gjøres av jordmor i Ørland kommune.. Å d e en skamm at Ørland Kommune går ut å sei at d e gratis for dåkk at gravide går d fastlege!”

Hva mener DU om situasjonen? Delta i diskusjonen på Fosenavisas Facebookside her 

Del videre med venner: 

Comments are closed.