36
Personer smittet med Covid-19 på Fosen

Ferieparadis solgt for nesten 400 millioner kroner

Ragnar Lyng har solgt ferieanlegget Anfi del Mar til den spansk-tyske hotellkjeden IFA. Det skriver Adresseavisen. Prislappen skal ligge på 41,3 millioner euro, noe som tilsvarer ca 384 millioner norske kroner.
Ragnar Lyng. Foto: Privat

Ragnar Lyng. Foto: Privat

– Vi har akkurat signert papirene, og kan nå opplyse om at Anfi del Mar er solgt til den spansk/tyske hotellkjeden IFA, sier Lyng til Adresseavisen.
Anfi del Mar er et ferieanlegg i Arguineguín på sydvestsiden av den spanske øya Gran Canaria, som er drevet av Anfi Gruppen. Anlegget består av fire ferieklubber med rett under 1 000 leiligheter, som disponeres av 30 000 medlemmer, hvorav 7 000 norske.

Byste av Bjørn Lyng i Arguineguín.

Byste av Bjørn Lyng i Arguineguín.

Bjørn Lyng startet det hele

Anfi del Mar ble til som et resultat av et prosjekt som ble startet i 1988 av den norske entreprenøren Bjørn Lyng. I 1992 opprettet Lyng-gruppen selskapet Anfi International BV, og året etter sto den første ferieklubben ferdig, Anfi Beach Club. I 1996 ble Club Puerto Anfi ferdigstilt, og tre år senere Club Monte Anfi. Med Club Gran Anfi i 2003 hadde prosjektet ferdigstilt de fire ferieklubbene som utgjør Anfi del Mar. Disse har felles parkanlegg, et kjøpesenter, en marina med 80 båtplasser, en planmessig anlagt øy i hjerteform og en kunstig sandstrand med 20 tonn hvit karibisk sand. Steinen som ble sprengt ut ved utbyggingen ble i stor grad gjenbrukt.
Få nyheter relatert til Leksvik: Følg Fosenavisa på Facebook
 Del videre med venner: 

Kommentèr

Kommentarer

Comments are closed.