36
Personer smittet med Covid-19 på Fosen

Etter sju år med prosjektering er det endelig klart for bygging av Powerhouse på Brattøra. Det betyr at Norges første energipositive kontorbygg vil stå på Brattøra i Trondheim.

Bygget vil ligge rett ved Hurtigbåtterminalen, hvor flere tusen reisende ferdes hver dag. Hurtigbåt til og fra Trondheim har blant annet Vanvikan og Brekstad som destinasjoner.

Gjør som stadig flere: Følg Fosenavisa på Facebook

Powerhouse Brattørkaia er et pionerprosjekt på flere måter. Bygg står i dag for 40 prosent av verdens energiforbruk og potensialet for energisparing er enormt, både i Norge og globalt. Powerhouse Brattørkaia vil produsere mer ren, miljøvennlig energi enn det det forbruker.
Overskuddsenergien i byggets driftsfase vil i løpet byggets levetid dekke inn energien som er gått med til produksjon av byggevarer, transport, oppføring, drift og avhending av bygget. Totalt kommer bygget ut med et overskudd hvert år på 5 kWh pr kvadratmeter. Det gjør det til et plusshus, og et pionerprosjekt i verdensklasse.

1Etter at Entra har sikret leietakere til halve bygget, stikkes spaden i jorden 1. april. Bygget skal stå ferdig 1. mars 2019.

5

Arve Regland. Administrerende direktør i Entra ASA

Vi kan nå endelig sette punktum for planleggingen og starte byggingen av et miljøbygg i verdensklasse Dette blir verdens nordligste plusshus for kontorbygg. Det innebærer at vi ved hjelp av solceller vil produsere mer strøm enn bygget trenger, sier administrerende direktør Arve Regland i Entra ASA.

Inntil videre er navnet på en tredje leietaker holdt hemmelig. Hvem dette er, vil ikke bli offentliggjort før i midten av februar. Regland opplyser at det totalt vil bli fire – seks kontorleietakere. I første etasje vil det komme kafe og butikker.

4Entra er i full gang med å bygge ny campus for Handelshøyskolen BI på nabotomten til Powerhouse. Når de to prosjektene står ferdig, vil utbyggingen av Brattørkaia være komplett. Da vil 2000 studenter og 5000 arbeidsplasser, til sammen rundt 7000 mennesker, ha sitt daglige virke på Brattørkaia, det skriver Adressa.no

3Del videre med venner: 

Kommentèr

Kommentarer

Comments are closed.