36
Personer smittet med Covid-19 på Fosen

.. For godt.

Popcorn Time er et program som gjør det mulig å strømme filmer og serier tilnærmede likt for eksempel Netflix. Siden lanseringen av programmet så har det vært diskutert om Popcorn Time er lovlig eller ikke. Federico Abad, også kjent som «Sebastian», utviklet programmet. Tjenesten ble så utbredt at de originale utviklerne ble nødt til å ta ned programmet 14. mars 2014, på grunn av press fra MPAA (Motion Picture Association of America). Popcorn Time har ikke hatt noen eierskap siden da og andre utviklere har utviklet flere versjoner av programmet siden originalen. 23. oktober ble serverne til Popcorn Time tatt ned, for godt.

“I shutdown all the servers, there is nothing I can do anymore. I deleted any logs that can be harmful for any other dev,” sier en anonym representant for Popcorn Time, som kaller seg “Wally”.

TorrentFreak.com skriver at dette med stor sannsynlig betyr slutten for Popcorn Time, som brukes av rundt 250.000 mennesker, bare i Norge.

Gjør som over 3360 andre: Følg Fosenavisa på Facebook

– Vi antar at så mange som opp mot 500 000 nordmenn bruker Popcorn Time og ulovlige andre strømme- og nedlastningssteder, sa Willy Johansen, leder i Rettighetsalliansen og generalsekretær i Norsk Videogram Forening til Dagbladet.

På Twitter takker Popcorn Time for støtten, og skriver at dette trolig er deres siste tweet:

Oppfølger like rundt hjørnet

Men norske nettpirater med en forkjærlighet for Popcorn Time behøver kanskje ikke å fortvile for lenge. Nå jobber nemlig flere av Popcorn Time-utviklerne med oppfølgeren som har fått navnet “Butter”

“Butter” skal være veldig likt Popcorn Time, men med en lovlig vri, som spiller på samme lag som filmindustrien. Butter skal ifølge rapportene være svært likt Popcorn Time i utseende. Utviklerne ønsker også å gjøre “Butter” tilgjengelig på mobil og nettbrett.

Del videre på sosiale medier: 

 

Kommentèr

Kommentarer

Comments are closed.