36
Personer smittet med Covid-19 på Fosen

“Pefæmmen” på Fosen blir ikke med over til DAB

P5 Fosen i Rissa blir ikke med over til DAB

DAB-nett krever nye sendere, og det har vi ikke penger til, fortalte redaktør Henrik A. H. Kløven i P5 Fosen til avisa Fosna-Folket, som først omtalte saken. 

Som kjent blir FM-nettet slukket i 2017 og vil gå over til digitale radiosendinger istedet. For Trøndelag sin del, blir nettet slukket i april 2017. Men P5 Fosen har i likhet med flere andre stasjoner rundt om i landet fått utsatt overgangen til DAB frem til 2021. Det er kanskje ikke nok for P5 Fosen som av økonomiske årsaker ikke går over til digitalradio.

Visste du at DAB står for “Digital Audio Broadcasting”

Dekningskartet til P5 Fosen.

Dekningskartet til P5 Fosen.

Gjør som stadig flere, følg Fosenavisa på Facebook (link)

På P5 Fosen sine nettsider står det følgende å lese: 

FM er på ingen måte slutt for de minste lokalradioene. Foreløpig er det bestemt at de minste lokalradioene kan sende på FM ut 2021. Det kan hende at man får fortsette ut over denne perioden også fordi DAB systemet er omdiskutert og Norsk lokalradioforbund tar saken til EU.

Vi får se hvor dette bringer oss frem i tid.

Fosenavisa kjenner også til at P5 Fosen investerte i en ny sender som er plassert på Kopparen i Bjugn. Dette tok en stor del av budsjettet, i tillegg til at de på dette tidspunktet ikke visste at FM-nettets ende var såpass nær.

Rissaradion kom på lufta den 3. oktober i 1993, og har siden den gang holdt det gående til glede og nytte for befolkningen på Fosen.

Hør den aller første sendingen til P5 Fosen her:

Følg P5 Fosen på Facebook (link)

Del videre med venner på sosiale medier: 

Kommentèr

Kommentarer

Comments are closed.