36
Personer smittet med Covid-19 på Fosen

Hanne Hegerberg fra Skaugdalen og Ørjan Kjeldsli fra Stadsbygd er ett av totalt fem par som får være med på Bergans og TVNorges tur-opplevelse, som vil bli et eventyr uten sidestykke. Fra 16. til 18. april foregår reisen, hvor de to fosningene blir fraktet fra Oslo Lufthavn og rett inn i en 71° nord-etappe. Hele turen blir dokumentert, og deltakerne får en kort film som et minne fra eventyret.

Fosenavisa tok en liten prat med Hanne og Ørjan, èn uke før avreise.

Konkurransen er nå avsluttet, har dere fått vite hva slags tur det blir?

– Vi vet i hovedsak ganske lite. Det blir litt som en blåtur. Det vi vet er at vi skal møte opp på Oslo Lufthavn den 16.april klokken 12.00, før vi blir fraktet ut til startpunktet på etappen.

Vet dere hvor dere skal? 

Vi vet ingen ting om hvor etappen befinner seg. Det vi vet er at den innebærer en topptur. Vi får i tilegg sponset store mengder turutstyr som trengs for å gjennomføre turen. Skalljakke, skallbukse, dunjakke, ullundertøy, sovepose og sitteunderlag er bare noe av utstyret vi får med oss!

Gjør som over 3800 andre: Følg Fosenavisa på Facebook

Ørjan forteller videre at ekspedisjonen de skal ut på, blir filmet. Deltakerne får derimot ikke lov til å ha med seg mobiltelefoner på selve toppturen. Om de går alene, eller sammen som en gruppe har de heller ikke fått noen informasjon om, enda.

– Dette vil absolutt bli et minne for livet. Vi har fulgt med på 71° nord tidligere og ser frem til turen. Vi vet heller ikke hva som venter oss, men vi vet at de som planlegger turene til 71° nord kan det med å finne flotte etapper, så om vi skulle få noe lignende blir det nok en minneverdig opplevelse, forteller Ørjan.

Tre par jukset til seg stemmer i konkurransen

Det ble avdekket juks i konkurransen. Tre par blant topp 5 ble eliminert, så Hanne og Ørjan endte til slutt på en 4. plass, å ikke en 7. plass slik det så ut til mot slutten av konkurransen.

Hva synes dere om at noen jukser i en slik konkurranse? 

– Vi synes det er ganske utrolig at folk får seg til å gjøre det. Vi vet ikke helt hvordan de gjorde det, men det var ganske tydelig da et av parene plutselig fikk svært mange stemmer på svært kort tid. Vi tviler på at de hadde hatt særlig stor glede av turen, dersom de hadde gått videre ved å jukse. Vil tro konsekvensene ville blitt ganske store også, dersom det hadde blitt oppdaget i ettertid. Men vi bruker ikke energi på å tenke over det nå, vi er bare glade for at det ble oppdaget!

Har dere noen forventninger til etappen? 

– Vi forventer at det blir utfordrende og variert. Jeg ønsker meg skikjøring nedover, noe som ser ut til å bli en realitet fordi vi fikk beskjed om å ha med slalombriller og hjelm hjemmefra!

Del videre med venner på sosiale medier: 

Kommentèr

Kommentarer

Comments are closed.