36
Personer smittet med Covid-19 på Fosen

Flere gress- og lyngbranner i Trøndelag de siste dagene

Terrenget er svært tørt flere steder

Tidligere i dag ble èn person sendt til legevakt etter at det oppsto en gressbrann ved Ronglan sør for Levanger. Brannen truet også trehus-bebyggelse

– Det er veldig tørt, og vi oppfordrer folk til å bruke fornuft, fortalte brannmester Per Ivar Lysholm ved 110-sentralen i Sør-Trøndelag til adressa.no i går.

I går var det flere branner på kort tid rundt om i Trøndelag, blant annet i Oppdal, Meldal og Midtre Gauldal.

Om våren og sommeren blir det gjerne tørt. Da øker faren for skog- og lyngbrann. I Norge er det derfor et generelt bålforbud fra 15. april til 15. september. I denne perioden er det forbudt å tenne opp bål og grill (også engangsgrill) i eller i nærheten av skog og annen utmark.

Selv om det er generelt bålforbud har du lov til å tenne bål der det er opplagt at det ikke kan starte en større brann. Dette kan for eksempel være hvis det ligger snø på bakken og det har regnet i lang tid. Du kan også grille på stranden i god avstand fra skog og vegetasjon. Det er også lov til å grille på tilrettelagte grill- og bålplasser som er godkjent av kommunen.

Du kan grille i din egen hage, selv om det er generelt bålforbud. Hager regnes som innmark og omfattes ikke av forbudet. Mange kommuner tillater også at du brenner bråte på egen eiendom hvis det gjøres forsvarlig. Du må søke om lov eller melde fra til kommunen først. Reglene varierer fra kommune til kommune. Ta kontakt med brannvesenet der du bor.

Kilde: Sikkerhverdag.no

Del videre med venner på sosiale medier: 

Kommentèr

Kommentarer

Comments are closed.