33
Personer smittet med Covid-19 på Fosen

Meteorologisk institutt har sendt ut OBS-varsel

Slik lyder OBS-varselet for de to trøndelagsfylkene, som er kort, men tydelig: 

Fredag er det ventet store nedbørsmengder. Lokalt kan det komme 60-80 mm i løpet av dagen. 

– Meteorologisk institutt.

OBS-varselet vil bli oppdatert i løpet av torsdag og fredag med eventuelle endringer.

I følge prognosene, ser det ut til at det er Fosenhalvøya som vil få det verste uværet i Trøndelag, både når det gjelder nedbør og vind. OBS-varselet er også sendt ut til Møre og Romsdal og Sogn og Fjordane, hvor det enkelte steder kan komme mer nedbør enn her hjemme.

Skred- og flomvarsel

I alle fire fylkene ligger flomvarselet på aktsomhetsnivå to. Det vil si at verdier i utsatte områder må sikres og flyttes.

Det kan forekomme store flomskader og problemer lokalt, ifølge varsom.no.

Det er også aktsomhetsnivå to på jordskredfare. Dette skyldes den store vannmengden som kommer i tillegg til snøsmelting

Gjør som snart 8000: Følg Fosenværet på Facebook

Mye nedbør og kuldegrader tidligere i uka betyr ikke at det blir hvitt på fjellet. På ettermiddagen torsdag og frem mot fredag kveld vil vi oppleve en betydelig temperaturøkning hvor de varmeste stedene faktisk kan vippe over 10 plussgrader. Temperaturhoppet gjelder for hele Fosenhalvøya, både ved kysten og inne i fjorden.

Kraftig vind

Det er også meldt i værvarselet at det vil kunne blåse kraftig. Det er derimot ingen fare for at vinden blir tatt med i OBS-varselet, slik prognosene ser ut nå. Sterk kuling, periodevis liten storm langs kysten på Fosenhalvøya er Fosenavisas vurdering av værvarslene.

Meteorologisk institutt sitt tekstvarsel lyder slik:

Fredag:Auking til sørvest sterk kuling på kysten, liten storm i fjellet, om kvelden dreiing til vestleg stiv kuling. Regn og yr. Lokalt mykje nedbør.

Del videre med venner: 

Kommentèr

Kommentarer

Comments are closed.