36
Personer smittet med Covid-19 på Fosen

En ansatt ved Fosen Yard i Rissa testet tirsdag positivt

En ansatt ved Fosen Yard fikk tirsdag 11. august påvist smitte av koronavirus. Personen kom fra et land kategorisert som grønt, og ble testet som et forebyggende tiltak innført av arbeidsgiver, det skriver Indre Fosen kommune i en melding tirsdag kveld.

Kommunens smittevernoverlege ble tirsdag informert av St. Olavs hospital om at en person bosatt i Indre Fosen kommune har testet positivt på koronavirus. Smittesporing ble iverksatt umiddelbart, og personen som testet positivt er satt i isolasjon. Nærkontakter er satt i karantene og Fosen Yard har sendt ut informasjon til alle sine ansatte om situasjonen.

– Når en person kommer fra et land som helsemyndighetene definerer som grønt, er det ikke plikt om karantene eller testing. Jeg vil berømme Fosen Yard for at de har satt inn testing av alle medarbeidere som kommer tilreisende fra utlandet som et forebyggende tiltak. Arbeidsgiver har på denne måten bidratt til å begrense en mulig spredning av viruset, sier ordfører i Indre Fosen kommune, Bjørnar Buhaug.

Testet over 1000 personer

Indre Fosen kommune har til nå testet 1 011 personer for koronavirus, og det tilsvarer rundt 10 prosent av befolkningen.

Gjør som snart 9000 andre: Følg Fosenavisa på Facebook

Kommentèr

Kommentarer

Comments are closed.