36
Personer smittet med Covid-19 på Fosen

Ett nytt tilfelle registrert i Indre Fosen

I følge FHI sin oppdatering i MSIS-registeret, er det i dag 28. oktober registrert ett nytt tilfelle av Covid-19 i Indre Fosen. Det betyr at en person som er folkeregistrert i kommunen har testet positivt.

Ordfører Bjørnar Buhaug sier til Fosenavisa at vedkommende har adresse i Indre Fosen, men oppholder seg i en annen kommune. Vedkommende får oppfølging i den kommunen han eller hun oppholder seg, sier Buhaug.

Slik er status i Indre Fosen kommune per 27. oktober 2020:

  • 2 611 personer er til nå testet for koronavirus i Indre Fosen.
  • Av disse er 2 581 negative, 3 positive.
  • Vi avventer svar på 27.

Tallene over viser personer som er testet i Indre Fosen kommune, og som følges opp her. Folkehelseinstituttets meldingssystem for smittsomme sykdommer (MSIS), som f.eks. VG og Fosenavisa refererer fra, kobler smittetilfeller til folkeregistrerte adresser. Det vil si at personer som bor og tester seg i andre kommuner, men er folkeregistrert i Indre Fosen kommune, telles med i statistikken.

Antallet positive i Indre Fosen vil være dermed være høyere på Fosenavisas statistikk enn det vi teller med i oversikten på Indre Fosen kommunes hjemmeside. Personer fra Indre Fosen kommune som oppholder seg og testes i andre kommuner, vil følges opp av helsetjenesten der de er.

Kommentèr

Kommentarer

Comments are closed.