36
Personer smittet med Covid-19 på Fosen

FosenNamsos Sjø har besluttet navn på de to nye hybridferjene som skal settes inn på Flakk – Rørvik fra 01.01.2019. Det er valgt å videreføre tradisjonen med geografiske navn. Det skriver Fosna-Folket.

Følg Fosenavisa på Facebook – Fosens eneste gratis avis

Representerer begge sider av sambandet

De nye ferjene får navnene MF Munken og MF Lagatun, i tillegg vil MF Trondheim operere som en C-ferje.

– MF Munken har sin navneopprinnelse i Munkholmen og Munkegata og er også navnet på en topp på Fosen-siden. Denne representerer dermed begge geografiske sider av sambandet, skriver rederiet i ei pressemelding.

MF Lagatun er tidligere benyttet som navn på fartøy som tidligere gikk Trondheim – Vanvikan – Frosta – Leksviklandet og senere gikk MF Lagatun II Trondheim – Vanvikan.

Les også: Dette er de nye ferjene i Flakk-Rørvik sambandet

Ny tid miljømessig

Dette sambandet ble som ferjesamband erstattet av Flakk-Rørvik, hvor dette nybygget skal trafikkere. Navnet knytter derfor det tidligere ferjesambandet til det nye, opplyser rederiet.

– Ordet Lagatun er også brukt for å vise forskjell. Nybyggene får historiske navn, men representerer samtidig en ny tid miljømessig og teknologisk med stor grad av batteridrift i tråd med det grønne skiftet. FosenNamsos Sjø ser fram til å overta driften av sambandet Flakk – Rørvik igjen og sette inn to nye miljømessige ferjer, heter det i pressemeldingen.

Del videre med venner: 

Kommentèr

Kommentarer

Comments are closed.