Det første uværet i 2019 treffer i dag torsdag. Kraftige vindkast, snø, regn, sludd og temperaturer over 10 plussgrader i vente.

Værkart og prognoser som Fosenavisa har sett på, viser at det har begynt å blåse opp allerede natt til torsdag. Vinden kommer i en sørvestlig retning i morgentimene.

Vindkast opp i orkan styrke

Utover mot ettermiddagen og kvelden dreier vinden på vest, slik at det vil merkes veldig godt lengre inn i landet. Områdene øst for Trondheimsfjorden, kan sammen med Trøndelagskysten få vindkast over orkan styrke (32,7 m/s).

Kraftig vind fra denne vindretningen pleier ofte å resultere i innstilte ferger og båter. Du kan følge siste nytt om eventuelle kanselleringer og innstilte ruter på Fosentrafikken på Facebook.

Kraftig temperaturhopp

Torsdagen fører med seg kraftig temperaturhopp. De varmeste stedene skal det ikke utelukkes at gradestokken kan komme over 10 plussgrader.

Del dine værbilder med oss på Instagram ved å tagge #fosenveret

Fortsetter fredag

Vinden fortsetter også utover fredagen, men dreier senere mot en mer nordlig vindretning. Vinden vil også løye til kuling. Det er da kyststrøkene på Fosen og Ytre Namdal som vil kjenne mest på naturkreftene.

Snømengdene kommer

Den varslede snøen begynner også å lave ned fra torsdagskvelden. På kysten ser det ut til at mye av nedbøren kommer som regn, men ellers vil det kunne komme rundt 30-40 millimeter nedbør, eller ca 40 cm med snø på bakken. Dette kan skape ganske vanskelige kjøreforhold. Det vil fortsette å snø i helgen og den kommende uka.

Få siste nytt om været: Følg Fosenværet på Facebook

Del videre med venner:

Kommentèr

Kommentarer

Comments are closed.