36
Personer smittet med Covid-19 på Fosen

Med tørt vær øker sjansen for brann

På nyttårsaften ble det meldt om flere titalls branner i Midt-Norge. I natt brant et hus ned til grunnen på Otterøya i Namsos, å tidligere i dag måtte et uthus i Rissa gi tapt for flammene.

Grunnen til at det “tar fyr så fort”, er ganske enkelt på grunn av lite eller ingen nedbør flere steder de siste dagene. Høytrykk, minusgrader og 0 nedbør sørger for optimale forhold for gress- og skogbranner.

I følge Yr.nos’s skogbrannfare-varsel, er det foreløpig “liten fare” for skogbranner på Fosen, men varselet er tilstede. I dagene fremover er det heller ikke meldt om noe nedbør, så farenivået vil øke.

Brannvesenet ber nå folk ta sine forholdsregler

Sjekk pipa og unngå å fyre opp bål i skogen kan være et tiltak. Fremover er det meldt kaldt og tørt vær. Det gir større fare for både gressbrann og pipebrann, sier brannmester Jostein Tangen ved Sør-Trøndelag brann- og redningstjeneste.

– Når det kommer kaldt vær, fyrer folk mer og det er større fare for pipebrann. Da er det viktig å sjekke pipa ordentlig, når den sist ble feid, sier Tangen til Adressa.no

Følg Fosenavisa @ Snapchat, Twitter og Instagram

Del videre med venner på sosiale medier: 

Kommentèr

Kommentarer