36
Personer smittet med Covid-19 på Fosen

** Ekstremværet Roar er på vei mot Trøndelag **

  • Dette kan få store konsekvenser.
  • 15 kommuner i Nord-Trøndelag har flomvarsel på nest høyeste nivå
  • Opptil 150 mm nedbør

Meteorologisk institutt har gått ut med et ekstremvarsel torsdag. Ekstremværet har fått navnet Roar.

Det ventes enorme nedbørsmengder og kraftig vind, torsdag og fredag.

Opptil 150 mm nedbør

På bare 24 timer kan det komme mellom 100 og 130 millimeter nedbør på Helgeland og i Trøndelag nord for Trondheim. Lokalt kan det komme rundt 150 millimeter på halvannet døgn.

Meteorologisk institutt forventer høyest intensitet i nedbøren fra torsdag formiddag til fredag morgen.

 

Full storm

Det er ikke bare nedbørsmengdene som gjør seg gjeldende. Det vil også komme kraftig vind. Det er ventet vindkast med styrke helt opp i 35 m/s.

Bildet over: Uværet er ventet å vare til torsdag morgen, og bak lavtrykket er også ventet kraftig vind. Vinden vil fra torsdag ettermiddag komme fra vest-sørvest. Fredag morgen vil det blåse kraftig fra vest. Grunnet vindretningen vil det også ta godt innover land.

Rafael Løvdahl forklarer ekstremværet Roar.

Rafael Løvdahl forklarer ekstremværet Roar. Se videoen her

Beskrivelse av værsituasjonen:

Et lavtrykk er i ferd med å dannes vest for Island. Dette lavtrykket ventes å bevege seg østover, og fredag morgen ligger det nær kysten av Nordland. Fra torsdag formiddag til fredag morgen vil det være lite bevegelse i tilhørende frontsystem. Dette fører til at mye varm og fuktig luft blir ført inn over Trøndelag og Helgeland. Lavtrykkets plassering fredag morgen gir kraftig vind inn over Trøndelag og på Helgeland.

Følg Fosenavisa på Facebook

Flomvarsel

For Sør-Trøndelag er det sendt ut flomvarsel «gult nivå». I Nord-Trøndelag er nivået oransje, som er det nest høyeste nivået.

– Det ventes store nedbørmengder torsdag og fredag i Trøndelag. Dette kan føre til vannføringsøkning til oransje nivå. Det er stor usikkerhet knyttet til hvor de største nedbørmengdene kommer. Rensing av dreneringsveier og stikkrenner anbefales. Reguleringer vil i noen tilfelle virke flomdempende, og varselet vil derfor ikke nødvendigvis gjelde i regulerte vassdrag, skriver NVE på sin nettside.

Det er også utstedt jordskredvarsel «gult nivå» for Nord- og Sør-Trøndelag.

Tips og del bilder med oss!

Del gjerne bilder, videoer og info med oss! Send inn bilder på Fosenværets facebookside, eller bruk #fosenveret på Instagram.

Følg vår værside Fosenværet på Facebook – Først med det siste om været på Fosen

Del videre på sosiale medier: 

Kommentèr

Kommentarer

Comments are closed.