Knallvær i vente

For første gang i sommer, kan vi endelig ønske velkommen til en lengre varmebølge som kommer på besøk til Trøndelag. Fra og med torsdag 20. juli og to uker fremover meldes det temperaturer over 20 grader. Toppen kommer allerede på fredag, da de varmeste stedene på Fosen vil kunne få rundt 26 varmegrader.
Årsaken til at de høye temperaturene kommer akkurat nå, skyldes et høytrykk som ligger godt plassert i Nordsjøen. Dette vil i løpet av onsdagen trekke nordøstover mot Midt-Norge, slik at det ligger like vest for Trøndelag. Dermed havner også jet-strømmen nord for Bodø. Jet-strømmen har sørget for at Norge har ligget i en kald sone. Når jet-strømmen blir forskjøvet oppover av høytrykket, slipper også varmluft til sørfra.
Det ser også ut til at det ikke vil komme en dråpe regn helt frem til innledningen av august. Da ser det ut til at tordenbygene inntar Trøndelag, uten at temperaturene faller av den grunn.
Få siste nytt om skogbrannfare, temperaturer, nedbør og annen værinformasjon fra Fosen ved å følge Fosenværet på Facebook! 
Del videre med venner: 

Comments are closed.