31
Personer smittet med Covid-19 på Fosen

Tusenvis kommer til å reise med MF Fosen på Helgelandskysten i sommer.

Fergekaoset på Helgeland har preget overskriftene i sommer. Politikerne i Nordland har fått mye kjeft, både fra misfornøyde fastboende og turister som har blant annet ventet opptil 15 timer på fergekaia. Nylig var det også kø på over én kilometer fra fra fergeleiet.

Nå leier imidlertid Nordland fylkeskommune inn MF Fosen, som har en kapasitet på 105 biler. Prislappen for leia er på 3.3 millioner kroner.

Fosenferga skal trafikkere mellom Tjøtta og Forvik.

– Dette vil bedre kapasiteten betraktelig. Vi håper dette grepet vil løse de utfordringene vi har på Helgeland, sier ordfører i Vevelstad kommune, Torhild Haugann.

Nordland fylkeskommune skrev dette på sin Facebook-side tidligere i dag:

“Ny ferje med plass til 105 biler skal løse køproblemer på Helgeland. MF Fosen er på vei nordover fra Trøndelag, og skal inn i rute mellom Forvik og Tjøtta. Samtidig skal det flyttes på noen av de andre ferjene for å løse køproblemer også andre steder langs verdens vakreste kyst. Så nå kan turistene strømme på! Fylkesråd Bent-Joacim Bentzen skryter av rederiene og mannskapene på ferjene i Nordland!”

Tilbake i Trøndelag

MF Fosen ble bygd i 1989 og overlevert til Fosen Trafikklag, hvor den trafikkerte sambandet Flakk-Rørvik frem til januar 2011. I januar 2011 ble den satt inn i sambandet Hatvik-Venjaneset i Hordaland. I desember 2019 returnerte ferga til Trondheim der den ble lagt i opplag.

Så sent som den 30. april 2020 ble ferga satt inn i C-ruten på sambandet Flakk-Rørvik mens MF Lagatun var på verkstedopphold. Sistnevnte var tilbake i rute igjen i slutten av mai.

Følg Fosenavisa på Facebook

Kommentèr

Kommentarer

Comments are closed.