36
Personer smittet med Covid-19 på Fosen

Blir det hvit jul i år?

Snøfrie vintre blir mer og mer vanlig for hvert år, lengre og lengre nord i landet. Nå er hele Trøndelagskysten opp til Nordland i et område hvor sjansen for hvit jul er liten.

Å få oppleve snø på julaften er ingen selvfølge for de kommende generasjonene. Flere ganger de siste årene, har vi opplevd advent, jul, romjul og nyttårsdager uten et snøfnugg.

På reddit.com, publiserte en finsk bruker et kart over Europa, som viser hvor stor sannsynlighet det er for å oppleve snø på julaften.

Da jeg begynte å lage dette kartet, ble jeg virkelig overrasket over at hvit jul er så sjeldent i store deler av Europa. Bare mindre enn 10% av den europeiske befolkningen bor i et område hvor julen vanligvis har vært hvit.

snowKartet over viser at store deler av Sør-Norge, bortsett fra fjellstrøk og i Hedmark og Oppland, har 25 til 49% sjanse for å få oppleve snø på julaften. I Åre, øst for Trondheim er sjansene hele 95%, mens i Bergen i Hordaland er det bare 33% sjanse for en hvit jul.

Fjellstrøkene i Sør-Norge har stort sett hatt en hvit julaften de siste 30 årene. I Bergen var bakken hvit kun i 2009 og 2010.

Fjellstrøkene i Sør-Norge har stort sett hatt en hvit julaften de siste 30 årene. I Bergen var bakken hvit kun i 2009 og 2010. Foto: Meteorologisk institutt

Del videre med venner på sosiale medier:

Kommentèr

Kommentarer

1 kommentar

  1. Pingback: buy paper