36
Personer smittet med Covid-19 på Fosen

Kan få platekontrakt og en halv million kroner i musikkstipend

Lena Haarberg (24) fra Hasselvika gjør det sterkt i TV 2s nye musikkonkurranse, The Stream. Per dags dato ligger hun blant de 100 mest “streamede” (avspilte) artistene på TV2 nettsider. Der håper hun å ligge frem til 1. mai. Da blir listen fryst, å de 100 mest avspilte artistene får muligheten til å opptre foran Norges tre største plateselskap.

The Stream er en ny musikkonkurranse for TV 2 der nye artister skal oppdages og skapes på den moderne og virkelige måten, i følge TV-kanalen.

Nå er det antall “streams” som bestemmer

De 100 mest streamede artistene på nettsiden “www.thestream.no” blir invitert til en showcase hvor de møter Norges tre største plateselskap. Liker de det de hører går artisten videre, og etter flere utsilinger signerer plateselskapene sine favoritter. Etter signeringen opptrer artistene live på TV 2 hver fredag gjennom høsten, og låtene deres gis ut på Spotify.

Den som sitter igjen som vinneren av The Stream vil gjennom høsten ha sluppet flere låter med hjelp fra et av Norges tre største plateselskap. I tillegg vil vinneren stikke av med et musikkstipend på kr 500 000 til videreutvikling av eget arbeid, samt rådgivning fra Music Norway som vil eksportklargjøre vinneren, og introdusere vedkommende for de viktigste menneskene i det internasjonale musikkmiljøet.

Bor i Trondheim, men Fosen er “hjem”

Lena Haarberg er bosatt på Ranheim, hvor hun bruker mye tid på musikken i tillegg til at hun jobber i klesbutikk. Til tross for at hun har bodd i Trondheim store deler av livet, har hun fortsatt et nært forhold til Fosen.

– Jeg er født i Hasselvika, og faren min bor der fortsatt. Moren min er også fra Råkvåg, i tillegg til at jeg har masse onkler, tanter og søskenbarn ellers rundt om på Fosen. Tilbringer de fleste høytider og flere helger i løpet av året på Fosen. Det er jo på en måte hjemmet mitt, eller stedet mitt. Det er jo så fint der, og jeg er veldig glad for at jeg har den delen med meg. Tror den har dannet meg til en bra person, fortalte Lena til FA i oktober i forbindelse med slipp av singelen “No one”. 

Skjalg Raaen og Lena Haarberg under release av "No One" i oktober Foto: Stian Tørstad

Skjalg Raaen og Lena Haarberg under release av “No One” i oktober Foto: Stian Tørstad

Synes konseptet er spennende

– Jeg kastet meg litt ut i denne påmeldingen. Jeg var veldig usikker på om jeg skulle gjøre det, men ble til slutt overtalt av noen venner at dette måtte jeg bare gjøre. Så jeg tenkte “Hvorfor ikke?”.

Jeg synes det er spennende at det kommer et nytt konsept, samtidig som det oppleves litt ufarlig å laste opp en video framfor en ordentlig, fysisk audition. Uansett hvordan dette vil utarte seg for min del, har forhåpentligvis nådd ut til flere der ute, gjennom “The Stream”, og det er jo positivt. Jeg håper så klart at jeg blir tatt ut til showcase, da dette vil sørge for enda flere lyttere og samtidig kan gi meg en flott erfaring på veien i min musikk-karriere.

Det er vanskelig å si om jeg kommer videre blant de 100 beste, men dersom det skjer, så skjer det nok for en grunn. Jeg får bare håpe at folk trykker seg inn og spiller av låten, slik at jeg holder meg på topplista, det hadde vært gøy, forteller Lena.

Gjør som flere tusen andre: Følg Fosenavisa på Facebook

Er du klar for å gå hele veien?

– Ja, jeg skal iallefall gjøre alt jeg kan for å nå så langt som mulig! Det er ingenting jeg ønsker mer enn å lykkes i denne konkurransen. Men som sagt, så er dette et helt nytt konsept, å det er vanskelig å vite hvordan man skal forberede seg når man ikke vet hva som venter. Jeg tror nok jeg bør plukke ut noen låter jeg har fremført tidligere, eller som jeg vet jeg kan mestre.

Hvilke låter er det snakk om?

– Det får bli en overraskelse! Det er jo fortsatt en stund til det eventuelt skulle bli aktuelt, å det kan jo hende jeg får øynene opp for noen andre låter innen den tid. Men å fremføre min egen låt (No One, journ.anm.) hadde jo vært artig, avslutter hun.

Første program av The Stream går på skjermen høsten 2016, og sendes ukentlig utover høsten og opp mot jul.

Følg oss i sosiale medier: Twitter, Insta og Snapchat @ fosenavisa

Trykk her for å streame Lenas bidrag!

Husk å del videre med venner på sosiale medier: 

Kommentèr

Kommentarer