33
Personer smittet med Covid-19 på Fosen

Svindleren er fortsatt aktiv

Den tidligere fotballspilleren fra Fosen som flere ganger tidligere er blitt dømt for svindel, slår nye slag for å selge ikke-eksisterende varer på Internett. I desember 2015 ble han dømt til 40 timers samfunnsstraff for å ha svindlet ti personer for ca 80 000 kroner. Mannen ble den gang dømt til å betale til sammen 77 450 kroner i erstatning til de ti personene han svindlet. Nå i sommer er det fortsatt aktivitet fra mannen. Det får Fosenavisa opplyst fra flere kilder, blant annet mennesker bak store nettsteder og forum.

Fosenavisa.no har tidligere omtalt saken

Etter det Fosenavisa erfarer, skal mannen i 20-årene skal ha svindlet langrennsutøvere, fotballspillere, bedriftsledere og andre personer for over 300 000 kroner.

Saken er også omtalt i landets største aviser. Dette bildet ligger inne på Nettavisens artikkel. Foto: Privat

Svindelen han tidligere ble dømt for, gikk stort sett ut på at han solgte ting som ikke eksisterte til kunder via Finn.no og Facebook ved å legge ut salgs-annonser. Han mottok penger for blant annet PCer, mobiler og klokker. Mannen klarte også å lure en kjøper til å kjøpe en klokke for over 40 000. Klokka har trolig aldri eksistert.

Han skal også blant annet ha oppgitt at han ville kjøpe en Rolex-klokken av Askeland Ur og Smykker i Stavanger til en verdi på 85.000 kroner mot postoppkrav. Pakken ble sendt, men kom i retur til Askelund Ur og Smykker som uavhentet, men innholdet var byttet ut med leskedrikk og kosttilskudd, det skriver TV2.

I april 2016 ble mannen ilagt meldeplikt, men samtykket ikke i dette. I mai 2016 forklarte mannen i et avhør at han hadde fått orden på livet sitt igjen og begynt å ta tak.

I flere forum på Internett hagler det med kommentarer fra folk som hevder de er svindlet av fosningen. Fosenavisa sitter på informasjon som beviser at svindleren selv har prøvd å forsvare seg ved å skrive gode ord om seg selv ved å tone ned alt snakket om svindel. Dette er informert om av eiere og moderatorer av forskjellige nettsted, som drifter disse forumene.

Fosenavisa fikk 24. juli 2017 et tips om at mannen også skulle ha vært aktiv for bare få uker siden. I ett av tilfellene Fosenavisa kjenner til, skal mannen ha prøvd å selge en klokke. Betalingene skulle skje til mannens konto FØR klokken var fremme hos kjøper. Da kjøper fortalte at han skulle til Fosen å like gjerne kunne hente klokka, avbrøt mannen handelen.

Inne på et stort, norsk poker-forum har også mannen vært svært aktiv de siste par månedene. Ved å kontakte flere poker-spillere og ved å legge ut annonser prøver mannen å kjøpe “dollars” for å kunne spille poker. Her omtaler han seg selv som en kjent pokerspiller å at han er godt kjent i miljøet rundt. Fosenavisa har vært i kontakt med flere av de aktive brukerne på forumet som kan fortelle at de er observante på trønderens sleipe oppførsel.

– Han legger ved bilder av seg selv og virker veldig “ekte” sådan. Med bilder av seg selv hvor han spiller fotball for en kjent, norsk klubb. Der er jo fort gjort å stole blindt på han bare fordi han virker “offentlig”, forteller en av brukerne til Fosenavisa.

En av moderatorene på forumet påpeker også i en av trådene som fosningen har startet at han har laget flere falske brukere for å skrive varmt om seg selv.

Nekter å prate med journalister

– «Om du så publiserer noe som helst så er du ferdig.» var kommentaren  Fosenavisa fikk i juli 2016 da avisa prøvde å ta kontakt med mannen. I juli 2017 har mannen også gjort det tydelig at han ikke ønsker å prate med journalister.

Fosenavisa følger saken videre – Følg oss gjerne på Facebook for nyheter fra Fosen

Fosenavisa ønsker flere tips i saken. Send gjerne mail: redaksjonen@fosenavisa.no eller ta kontakt via vår Facebook-side.

Del videre med venner: 

Kommentèr

Kommentarer

Comments are closed.