Kissi (101) med i NRKs “Evig ung”

Etter mange år med forskning er mennesket endelig i ferd med å forstå hva aldring er, og dermed kan vi kanskje gjøre noe med det. Mange tror vi snart kan bli 150 år, og noen drar det mye lengre. Forskere kan nå doble livslengden til dyr, og er det snart mennesket sin tur?

For å finne ut mer møter Solveig Hareide verdens fremste aldringsforskere og folk som gjør ekstreme ting for å leve lenge.

I 4. episode av serien, som sendes på skjærtorsdag, møter vi Kristine “Kissi” Brødreskift (101). Temaet for denne episoden er diett og Kissi sverger til ugress og potetvann.

Dette skriver NRK om 4. episode:

Vi overøses av råd om hva vi bør og ikke bør spise. Hva sier vitenskapen, og hvordan kan egentlig det vi putter i oss, gi oss et lenger liv?

Solveig drar til Loma Linda i California, et lite samfunn kjent for at innbyggerne lever 5-10 år lenger enn i områdene rundt. Mange er veganere her, og er det grunnen? Forskning viser at en spesiell ingrediens kan være noe av hemmeligheten.

Vi møter også 101 år gamle Kissi i Trøndelag som sverger til ugress og potetvann.

Og, kanskje kan forsøk gjort på dyr gi oss tips til vitaminer og proteiner som forlenger livet dramatisk. Noen ormer har tredoblet livslengden med små justeringer, og forsøk i mus viser at ungt blod i en gammel kropp kan ha imponerende effekt.

Den nye serien har sendestart 23. mars.

Følg Fosenavisa på Facebook

Del videre med venner: 

Comments are closed.