36
Personer smittet med Covid-19 på Fosen

Vinterstorm på vei

Meteorologene vurderer å sende ut ekstremværvarsel for romjula, dersom det verste scenarioet setter inn.

Etter et døgn med tordenbyger og nedbør ved ytre strøk, har vi en kort pause på Lille Julaften før uværet slår inn igjen på Julaften. Mye vind og nedbør er ventet på Julaften og nedbøren kommer som regn.

Deretter blir det en liten pause igjen 1. Juledag, før uværet nok en gang kommer mot Trøndelag. Å denne gangen kan det bli ille.

Har potensiale til å bli en heftig storm

– Andre juledag kommer det et nytt lavtrykk som ser ut til å bli liggende et par dager. Og det har større potensiale for å bli sterkt. Akkurat nå ser det ut som om det blir ordentlig kuling og regn. På kysten blir det sannsynligvis nordvestlig storm, sier meteorolog Gunnar Noer ved Værvarslinga i Tromsø til Adressa.no, før han legger til at om de mest dramatiske prognosene slår til kan det se ut som det blir sendt ut et ekstremvarsel for 2. Juledag, men at prognosene foreløpig er usikre.

Når du våkner på 1. Juledag vil du nok merke at det er ganske stille etter stormen, men samtidig er det også stille før stormen. Uværet som treffer Julaften er bare en forsmak på hva som vil komme.

Gjør som stadig flere: Følg Fosenværet på Facebook

Del videre med venner: 

Kommentèr

Kommentarer

Comments are closed.