36
Personer smittet med Covid-19 på Fosen

Stadsbygd-bandet håper på flere spillejobber

Klam Stæmning er inne i sitt 3. år. På Stadsbygd 6. juledag, holdt de årets siste fest. I følge gutta selv, kan det se ut til at 2016 blir året hvor ting virkelig tar av, hvis alt går som det skal.

Klam StÆmning består av: 

  • Even Overskott – Vokal
  • Oddbjørn Erdal Askim – Sologitar
  • Jan Egil Størseth – Gitar
  • Jan Petter Finserås – Bassgitar
  • Lars Erik Askjemshalten – Slagverk

Følg de på Facebook:

Jan Petter, Oddbjørn og Even spilte tidligere sammen i bandet X-Limit, hvor de deltok noen ganger på UKM.

Det var ikke noe festligheter på den tiden, forteller Jan Petter, før Even utbryter etter et par njæ og njo at de spilte på en fest på Stadsbygda, som oppvarmingsband for Future Tense for mange år siden.

Sjøla var med i festkomiteen, så ordnet hun det slik at vi ble oppvarmingsband å fikk spille 4-5 låter eller noe sånt, sier Jan Petter.

Egentlig fikk vi jo ikke lov fordi vi ikke var gamle nok til å komme inn i lokalet, sier Even. Vi var vel bare 12-13 år på den tiden.

Se bandet X-Limit spille på UKM i Bjugn, for over 8 siden:

Har ikke tatt ferga, enda

Hvordan er fremtidsplanene?

Sånn som det er nå, så er det jo bare på hobbybasis, men vi håper jo å ta det litt lengre, forteller Even.

Jeg har lyst til å komme på Spotify, utbryter Jan-Petter, før han legger til at de må prøve å komme seg på Spotify før sommerferien.

Et annet mål er jo å ta ferga med gitarene, å spille i Trondheim. Så langt har vi bare tatt ferga med gitarene fra Trondheim til Fosen, forteller Jan Petter, som håper på flere spillejobber også på andre sia av fjorden.

Se bildegalleri fra Stadsbygd, 6. juledag:

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Når dere trekker så mye folk som dere gjør, er dere ikke på tanken på å satse enda mer? 

– Jo, vi er jo det, men det er jo nesten litt skummelt også. Vi har jo arbeid å andre hobbyer. Vi har ikke gått all-in for det enda iallefall. Det neste målet nå er jo å komme seg til studio å få spilt ett eller annet, forteller Even.

Sørfjorden står høyt på lista

Å nettopp navnet “Klam Stæmning” har vel sjeldent passet bedre enn på 2. juledag, da bandet tok turen til Sørfjorden hvor over 400 festdeltakere gjorde sin ankomst, noe som er ny rekord for Klam StÆmning.

Sørfjorden er det stedet vi foretrekker mest å spille. Folkemessig er det helt vilt. “Alle” kommer på fest i Sørfjorden.

På Stadsbygd er det slik at de litt eldre, dropper å dra på fest så lenge det er 15-årsgrense, men i Sørfjorden kommer “alle”. Det er morsomt at også litt eldre folk ønsker å komme å høre på oss, sier Even.

Jan-Petter venter på at det skal si “pang”, å Jan Egil mener at det hele løsner, dersom de lager sin egen musikk.

Vi må få til noe eget først for å komme oss videre. Det kan ta kort tid, å det kan ta lang tid. Det er jo første gangen vi gjør dette, så det er vanskelig å si, sier Even, før Jan Petter forteller at om de først skal gi ut noe, så skal det ikke være “halvveis”, men 110% prosent.

Vi skal prøve å komme oss på Spotify innen sommerferien, sier Jan Petter.

Les også: 400 gjester og ny rekord for Stadsbygd samfunnshus

Del videre med venner på sosiale medier:

Kommentèr

Kommentarer

Comments are closed.