Blir omtalt som fartsmonster

Tidligere administrerende direktør ved Fosen Mekaniske Verksteder AS, Anna-Synnøve Bye, og hennes familie gir en redningsskøyte i julegave til Redningsselskapet. Den nye skøyta blir landets raskeste skøyte med en toppfart på 45 knop, det skriver Adressa.no.

rs 2

Slik blir den nye redningsskøyta seende ut. Foto: Redningsselskapet

Den nye redningsskøyta, som etter planen skal døpes i 2017, får navnet RS “Jens Bye”. Jens Bye er far til Anna-Synnøve, å grunnlegger av Fosen Mekaniske Verksteder AS. Bye kjøpte i 1962 båtbyggeriet Frengen Slip og Motorverksted AS i Fevåg. Senere flyttet han store deler av virksomheten til Kvithyll i Rissa hvor firmaet ble omdøpt til Fosen Mekaniske Verksteder i 1972. Bye døde i 1996.

Dette er familiens julegave til Trøndelagskysten. Ved å la Jens Byes navn leve videre i en sprek og topp moderne norskbygget redningsskøyte, føler jeg at vi hedrer det mangesidige mennesket han var. Min far var både gründer, skipper og reder, men ikke så mange vet at han faktisk startet karrieren som gjetergutt, sier Anna-Synnøve Bye i en pressemelding.

Redningsskøyta skal ikke erstatte noen av de eksisterende, men komme i tillegg til de som allerede opererer fra før. Redningsselskapet ønsker å øke beredskapen langs kysten.

Staff-klassen, som «Jens Bye» blir en del av, er lette, raske vannjetdrevne redningsskøyter bygget i glassfibersandwich. Skøytene skal betjenes av frivillig mannskap fra sjøredningskorpsene. I tillegg til å være hurtiggående har denne klassen slepekrok og mulighet for å frakte vannscooter. Den får også topp moderne navigasjonsutstyr med nødvendig tilbehør som VHF, doble kartplottere, radar og varmesøkende kamera.

Redningsskøyta vil få en lengde på 12 meter, med 2 ganger 500 hk. Slepekrok, 2 kartplottere, VHF og radar. Besetningen vil bestå av tre personer fra frivillige sjøredningskorps. “Jens Bye” bygges av Hydrolift i Fredrikstad, å har en prislapp på 6 millioner kroner.

Følg FosenavisaFacebook og Instagram 

Del saken videre med venner på sosiale medier: 

Comments are closed.