36
Personer smittet med Covid-19 på Fosen

Får bare dusje hver 14. dag

Grunnet økonomisk situasjon i Bjugn kommune, får de eldre tilbud om dusjing bare hver 14. dag. Ansatte i helsesektoren og tusenvis av mennesker raser mot Bjugn kommune etter at brevet spredde seg på sosiale medier som ild i tørt gress.

I et brev som Fosenavisa har fått tilgang til, med hilsen fra alle ansatte i hjemmesykepleien i Bjugn kommune, får pårørende beskjed om at brukerne av hjemmetjenesten bare får tilbud om dusjing hver 14. dag. Det står ikke noe om hvor lenge denne ordningen vil vare, men trer i kraft fra 1. juni.

Slik lyder brevet fra hjemmesykepleien i Bjugn: 

“Med bakgrunn i dagens økonomiske situasjon i Bjugn kommune, må vi redusere noe i vårt tjenestetilbud i PRO (Pleie, Rehabilitering og omsorgstjenesten).

Ut i fra en faglig vurdering har vi kommet frem til at vi fra 1.juni 2016 vil tilby dusj hver 14.dag.

Det vil heller ikke bli gitt bistand til dusj på helligdager”.

Dette bildet av et brev fra hjemmesykepleien i Bjugn kommune ble dårlig mottatt.

Dette bildet av et brev fra hjemmesykepleien i Bjugn kommune ble dårlig mottatt.

Gjør som over 4000: Følg Fosenavisa på Facebook

Fosenavisa har vært i kontakt med en helsefagarbeider i kommunen, som kan fortelle at hun ikke stiller seg bak dette brevet. Hun ønsker ikke å oppgi fullt navn, da hun er redd det kan slå tilbake mot henne.

Hvordan reagerte du da du leste dette brevet? 

– For det første, høres det mer ut som om de ønsker å få mer fri, å la dette gå utover hygienen til brukerne. For det andre, så syns jeg ikke det er verdig at mennesker skal bli behandlet slik. Ikke i Norge, å helst ikke andre steder i verden heller. Jeg håper Bjugn kommune innser at de har dummet seg ut nå. Det er hårreisende og ufordragelig at noen kan gjøre slikt mot eldre mennesker.

Men det står ingenting i brevet om at det er Bjugn som står bak denne innsparingen? 

– Nei, men hva hjelper vel det når de ansatte går rundt og skriker at “her i Bjugn skal vi ha en dårlig eldreomsorg fordi vi skal være flinke til å spare noen kroner”.

Til lokalavisa i Bjugn, forteller ordfører Ogne Undertun at å blande dette med en sommerhilsen ikke virker profesjonelt og at det er underskrevet alle de ansatte er også litt underlig. Jeg forutsetter at det er kommunens ledere som tar beslutninger i Bjugn kommune, og at de står for dem, sier Undertun til Fosna-Folket.

Hva synes du om dette brevet? Diskuter på vår FB-side (link)

Del videre med venner på sosiale medier: 

Kommentèr

Kommentarer

Comments are closed.