Svovellukt over store deler av kysten og innlandet

I går kveld ble blant annet Trondheim Bydrift nedringt av personer i Trondheim som kjente en lukt som minner om kloakk. Vaktleder ved Trondheim bydrift, Trond Ellefsen, mente dette hadde en sammenheng med Ekstremværet Roar, som rammet Trøndelag og Nordland tidligere denne uka.

Også politiet på Nordmøre fikk inn flere meldinger, fra Molde, Kristiansund og Averøya:

Ja, lukta ble faktisk registrert i Östersund i Sverige også. Den svenske lokalavisa Östersund Posten skriver at melder først trodde det var utslipp av en farlig gass, siden det luktet svovel.

Følg Fosenavisa på Facebook

Roar har ingen skyld i lukta

Statsmeteorolog Aurora Stenmark kunne natt til lørdag fortelle til Dagbladet at lukta med stor sikkerhet kommer fra Island.

– Jeg kan ikke si noe om hva som er årsaken til lukta. Men det er de høyereliggende luftstrømmene som tar dette i en rask bane fra Island og til kyststrøkene i Norge, sier statsmeteorolog Stenmark til Dagbladet, før hun avslutter med å si at Ekstremværet “Roar” neppe har noen skyld i svovellukta.

Tidens Krav melder at det kan være en raskt økende flom i elva Skaftá på Island som er årsaken til stanken som kjennes over store deler av Midt-Norge. Elva renner nemlig gjennom et lavalandskap, og flommen bidrar til å øke svovelproduksjonen. Mer info om dette kan du lese på: icelandreview.com.

Comments are closed.