Frank Aarebrot (70) er død

Besøkte Fosen i juni

Familien skrev like over midnatt, natt til søndag en melding inne på Aarebrots Facebook-profil, hvor de skriver:

Pappa har holdt sin siste forelesning.

Det er med sorg vi melder at pappa er gått bort i kveld. Han døde stille og rolig med oss rundt seg. Selv om rommet han etterlater seg ikke kan fylles for oss, så gir det oss glede at han kunne gjøre det han elsket helt til det siste.

Videre skriver de at de ikke kommer til å være like tilgjengelig som han elsket å være, så om noen hadde lyst til å skrive noen ord, kunne de gjøre det på hans profil.

Aarebrot besøkte Fosen den 1. juni, da han gikk gjennom historien om reformasjonen på to ganger 45 minutter ved Ørland kultursenter i Store sal.

Aarebrot var en norsk statsviter. Han var professor i sammenlignende politikk ved Institutt for sammenlignende politikk ved Universitetet i Bergen og adjungert professor i demokratiutvikling ved Örebro universitet i Sverige. Han foreleste blant annet ved Institut des Sciences Politiques i Frankrike og ved Humboldt-universitetet i Berlin.

Aarebrot ledet flere internasjonale prosjekter og var redaktør av, og medforfatter til en rekke bøker om demokratisering i Europa etter kommunismens sammenbrudd. Han forsket på nye demokratier og demokratisering, valganalyse og metodikk, europeisk integrasjon og viet mye tid til forskningsformidling, men er i Norge kanskje mest kjent som politisk kommentator og valgekspert.

Del videre med venner: 

Comments are closed.