Avisene melker ut de siste kronene fra sine lesere

Etter at de fleste lokale, regionale og nasjonale avisene nå har bestemt seg for å starte å publisere såkalte pluss-artikler med betalingsmur, har Fosenavisa fått et par henvendelser om vi kommer til å følge i samme spor etterhvert.

Hva er en pluss-artikkel? 

Pluss-artikler er artikler på en nettavis eller annet nettsted som ligger låst bak en betalingsmur. Du må enten være abonnent på avisa eller betale for å lese hver enkelt artikkel.

For å svare på spørsmålet om Fosenavisa kommer til å innføre betaling for våre lesere: NEI.

Årsakene til denne avgjørelsen er mange. For det første, ble Fosenavisa startet opp som et alternativ til dårlig eller manglende lokal-journalistikk på Fosen, noe de aller fleste vil si seg enig i. Formålet med Fosenavisa er at alle på Fosen skal føle at de har en plass og tilhørighet til lokalavisa.

En annen årsak er at journalistikken ikke skal styres av penger. Det er selvsagt forståelig at journalistene ønsker å tjene penger, men det er mulig å heller utbedre en annen løsning på Internett, ved f.eks å heller vinne annonsekronene. At man skal melke de siste pengene ut av de som fra før leste papiravisen er helt feil. Det fremskynder også undergangen til papiravisene.

Frivillig basert

Fosenavisa har alltid vært, er og vil for alltid være en avis som du kan lese gratis. Fosenavisa drives av èn person på frivillig basis, uten noen form for støtte av foreninger eller sponsorer. Avisen er vokst seg større og tiltrekker seg flere lesere og skaper mer engasjement enn de fleste lokalaviser i Midt-Norge.

Dersom du ønsker å bidra til Fosenavisa, enten i form av kroner og øre, tekst, bilder, videoer eller annet, send meg gjerne en mail på: redaksjonen@fosenavisa.no. Pengene vil gå uavkortet til nødvendige løsninger, som f.eks å oppgradere web-hotell, vedlikeholde utstyr dvs kamera, pc osv.

Kontonummer: 4336 13 89981 (merk med Fosenavisa) | Vipps: 957 03 797

Følg Fosenavisa på Facebook! 

Del videre med venner: 

Comments are closed.