36
Personer smittet med Covid-19 på Fosen

16-åring fra Stadsbygd er klar for J16-landslaget

I slutten av april i år, skrev Fosenavisa om Inga Marie fra Stadsbygd, som den gang drømte om å nå landslaget. Nå, drøye to måneder senere kom beskjeden fra Norges Fotballforbund om at staværingen er med i J16-troppen som skal møte blant annet Frankrike og Danmark.

NFF Trøndelag skriver dette på sin Facebookside: 

Inga er omskolert til stopper av vår kretslagstrener Olav Stavne og fått skolering i stopperspill både gjennom trenerteamet på kretslaget og hospitering og etterhvert overgang til Trondheims-Ørn. Hun er et produkt av Fosenfotballen, med Stadsbygd som siste klubb, og ikke minst et produkt av seg selv med hard jobbing over tid og en uredd innstilling.

Hadde du forventet landslagsplass så tidlig? 

– Nei, ikke så tidlig som dette. Absolutt ikke. Men dette har vært målet mitt en stund og jeg har jobbet hardt og trent mye for å komme hit.

Har du fått noen bekreftelser på om du får spilletid eller ikke?

– Nei, har ikke fått noen bekreftelse enda. Det som står først på planen er flere treninger. Da gjelder det å prestere bra og vise seg frem deg. Ettersom dette er min første samling med landslaget, så forventer jeg ikke å få spille masse.

Inga Marie Høston i Ørn-drakt. Foto: Privat

Inga Marie Høston. Foto: Privat

Hvordan er det gått i Trondheims-Ørn? 

– I Ørn har det gått veldig bra. Jeg har fått mye spilletid og har prestert bra på treninger.

Hvilke tilbakemeldinger har du fått fra treneren?

Tilbakemeldingene har vært positive. Han har vært positiv å er flink til både å fortelle og forklare hva jeg kan gjøre for å utvikle meg til en bedre fotballspiller i posisjonen jeg spiller.

Var overgangen til Trondheims-Ørn nødvendig for å nå landslaget? 

– Det vet jeg ikke, men det har definitivt hjulpet meg med å komme dit jeg er nå. Jeg tror også at plassen min på kretslaget har vært en minst like viktig faktor for at jeg får muligheten på landslaget nå.

Mads Pettersen. Foto: Trondheim-Ørn

Mads Pettersen. Foto: Trondheim-Ørn

Kan fint bli Toppserie-spiller

Trener for U20-laget i Trondheims-Ørn, Mads Pettersen, mener Inga Marie har utviklet seg mye på den korte tiden hun har vært i klubben.

– Målet med U20-gruppa er å utvikle toppspillere. Inga Marie har hatt en veldig bra utvikling og er en spennende stoppertype, forteller Pettersen, før han legger til:

– Om man har det potensialet som Inga Marie har, så kan hun fint bli en Toppserie-spiller (høyeste nivå i Norge, journ.anm.) men da må hun jobbe hardt og ha målsetninger over flere år. Hun er iallefall godt i gang.

Tror du Inga Marie får spilletid for J16-landslaget i kampene?

– Ja, det håper jeg. Jeg regner iallefall med at de vil se henne i kamp. Nå vet jeg jo ikke hvor mye det eventuelt blir, men hadde jeg vært landslagstrener ville jeg iallefall sett alle spillerne jeg har tatt ut.

Les også: Stadsbygd-jenter på Skandia Cup

Fosenavisa

Del videre med venner på sosiale medier: 

Kommentèr

Kommentarer

Comments are closed.