36
Personer smittet med Covid-19 på Fosen

Men er skuffet over beløpet

Foreldrene til den 15 måneder gamle gutten, som døde 27. november 2013 i Vanvikan, krevde tidligere i år 700 000 kroner hver i erstatning for urettmessig straffeforfølgelse. Nå har de fått erstatningsbeløpet, men er skuffet.

– De er skuffet over størrelsen på erstatningsbeløpet, som er betydelig lavere enn hva de krevde. Det er riktig å si at det er noen titusen, sier advokatfullmektig Ingvild Boe Hornburg ved advokatfirmaet Elden til Fosna-Folket.no

Den 15 måneder gamle gutten ble funnet død i sitt eget hjem i Vanvikan den 27. november i 2013. Foreldrene til gutten, hadde reist til Rissa, ca 2 mil unna hvor de ble noen timer mens gutten var alene hjemme. Guttens far hadde time hos psykolog. Da de kom hjem igjen, fant de gutten død.

last ned  Gjør som 3291 andre – Følg Fosenavisa på Facebook

Paret har kommet med flere grunner til at gutten var alene hjemme. Én av grunnene var, ifølge faren, at det var storm den dagen. En annen årsak baserer seg på at en komet skulle passere sola. Dette ville bety dommedag for oss på jorda, i følge paret.

Dagen før dødsfallet fikk gutten nytt navn, et kristent navn. Foreldrene avtalte også med barnehage at gutten skulle ha fri den 28. november (dagen etter dødsfall), fordi de ønsket å være sammen da dommedag skulle inntreffe.

Begge foreldrene satt flere dager i varetekt etter dødsfallet. Paret ble siktet for medvirkning til legemsbeskadigelse med døden til følge etter dødsfallet. Obduksjonen av gutten resulterte ikke i noen svar på hvorfor han døde, å foreldrene ble frikjent etter bevisets stilling.

Del videre med venner på sosiale medier:

Kommentèr

Kommentarer

Comments are closed.