36
Personer smittet med Covid-19 på Fosen

Et stormsenter er på vei mot Norge

En storm som hadde vært vanlig på høsten er på vei mot Norge. Stormsenteret, som onsdag kveld har stø kurs mot Irland og Storbritannia vil treffe Norge først på torsdag. Tidlig torsdag morgen er det Vestlandet som får merke den kraftigste vinden før uværet trekker nordover i løpet av dagen til Trøndelag og Nord-Norge. Det er også sendt ut OBS-varsel for Akershus, Østfold, Vestfold og Telemark.

Per nå ser det ut til at Trøndelagskysten vil slippe unna med det verste, men områder litt lengre inn i landet kan vente seg vindkast på rundt 30 m/s. Uværet treffer i følge prognosene Trøndelagsfylket rundt 21.00 på kvelden. Vinden vil øke på utover kvelden. Det er også ventet høye bølger langs kysten og kraftige vindkast inne i Trondheimsfjorden.

– Kastevindene er de som kan gjøre mest skade. Folk må være forsiktige og ikke legge ut på båttur eller fjelltur. Fjern løse gjenstander, fest trampolinen og tenk over om du bør ta inn hagemøblene. Tenk som du ville gjort om det var en høststorm på vei, sier meteorolog Kristin Seter ved Meteorologisk institutt.

Fosenavisa vil komme med ny informasjon om uværet i morgen, torsdag.

Få kontinuerlige oppdateringer rundt været i Trøndelag: 

Del videre med venner: 

Kommentèr

Kommentarer

Comments are closed.