33
Personer smittet med Covid-19 på Fosen

Venter kraftig regn i Trøndelag

Meteorologisk institutt har sendt ut et farevarsel på gult nivå i forbindelse med at det er ventet kraftige regnbyger søndag kveld og natt til mandag.

Hele fylket vil merke uværet, men det er særlig i indre strøk det er fare for større konsekvenser. Finværet forsvinner i løpet av kort tid.

Varselet fra Meteorologisk institutt lyder slik: 

Fra søndag ettermiddag til natt til mandag ventes kraftige regnbyger i Trøndelag og Sør-Helgeland. Det er store lokale variasjoner i intensitet og mengde, og været kan endres raskt.

Fare for overvann i tettbygde områder, lokale oversvømmelser, bekke- og elveløpsendringer, jord- og flomskred der regnbygene treffer. Lokalt vanskelige kjøreforhold grunnet overvann og fare for vannplaning.

Karter under viser hvor sannsynlig det er at det blir styrtregn i ditt område. Grafikken viser at det er trolig østlige områder på Fosen som har størst sannsynlighet for styrtregn, men det betyr ikke nødvendigvis at det er her det blir mest.

Grafikk: Meteorologisk institutt

Tordenvær

Det er også ventet kraftig tordenvær i store deler av Trøndelag, særlig fra ettermiddagen og kvelden.

Siste prognoser lørdag kveld viser at det er jevnt over stor sannsynlighet i nesten hele fylket, med noen unntak helt nord. Prognosene viser også at det er Trondheimsområdet, Indre Fosen og Stjørdal som kan bli rammet hardest. Dette kan imidlertid endre seg raskt.

Gjør som snart 9000 andre: Følg Fosenavisa på Facebook

Kommentèr

Kommentarer

Comments are closed.