36
Personer smittet med Covid-19 på Fosen

Samler inn klær for estlendere

Den 20. mai reiser klassene på 2. året Helsefag og 2.året på Barne- og ungdomsarbeider ved Leksvik VGS til Estland for å blant annet levere en hjelpesending med klær og utstyr til barn og voksne. Alt fra helseartikler, aktivitetsutstyr, tepper o.l. Alt må være helt og rent, forteller Loise Rokhaug (17) til FA.

I Estland skal vi besøke et gatebarnehjem og et eldrehjem. I tillegg skal vi til søppeldynga der folk bor under de verste omgivelser man kan tenke seg, forteller Rokhaug.

2 året barne og ungdom (BUA) og 2 året helsefag (HEA)

2 året barne og ungdom (BUA) og 2 året helsefag (HEA)

– Vi startet innsamling av penger for litt over et år siden. Disse har vi fått inn blant annet ved å selge dopapir og boxere, i tillegg til at vi har hatt kantinesalg på skolen. Vi mangler enda litt penger, men jobber med å få inn det siste. Vi har fått støtte fra organisasjoner som Lions i Inderøy, Rissa, Trondheim og Rotvoll, i tillegg til COOP Prix her i Leksvik.

Dersom det skulle bli noen penger til overs, blir de lagt igjen i Estland til de som trenger det, avslutter Rokhaug.

Elevene starter reisen med buss til Stockholm. Deretter tar de båt over Østersjøen til Estland, hvor de besøker byene Narva og Tallinn. Narva ligger helt øst i landet, å grenser mot Russland. Majoriteten (87%) av innbyggerne i byen er russere. Byen opplever også enorm fraflytning, da byen i 1992 huset over 83.000 innbyggere, viser dagens tellinger at det bare bor rett i overkant av 60.000 i byen.

Fosenavisa har vært i kontakt med mennesker bosatt i byen, som kan fortelle at det bor et sted mellom 250-400 barn på søppeldynga i Narva, å tallet øker stadig. Behovet for hjelp er stadig økende.

Gjør som snart 3600 andre: Følg Fosenavisa på Facebook

Rokhaug forteller at de er forberedt på å takle det som kan møte de i Estland. 

– Vi ser vel for oss at enkelte ting kan bli vanskelig, særlig med tanke på barna. De lever jo på en helt annet måte sammenlignet med oss. Personlig har jeg tenkt at jeg må forberede med mentalt i forkant, for å kunne gå der å se

Hvis du ønsker å levere klær, utstyr o.l., ta kontakt med Loise på tlf: 410 02 231.

Del videre med venner på sosiale medier: 

Kommentèr

Kommentarer

Comments are closed.