Egen Fosen-reddit er oppe

Fosenavisa har lenge vært størst på Fosen når det gjelder antall følgere på sosiale medier. I tillegg har lesertallene skutt i været de siste ukene, med i snitt over 10.000 daglige lesere de siste 30 dagene. Dette gjør Fosenavisa til en av landets største aviser som skrives på frivillig basis. Jeg er svært takknemlig over den økende interessen.

Den 17. mars utvides feltet enda litt til, med en egen “subreddit” på nettstedet Reddit.com.

Hva i all verden er Reddit?

“Reddit” er ganske enkelt et engelsk ordspill fra “read it”, som i “I have already read it on Reddit”. På norsk: “Jeg har allerede lest det på Reddit”.

Reddit er et nettsamfunn der brukere kan poste lenker til innhold på Internett. Andre brukere kan så stemme lenkene opp eller ned, etter hvordan man liker dem. Jeg har valgt å opprette www.reddit.com/r/Fosen/ slik at innholdet ikke nødvendigvis blir begrenset for mye. Det vil si at også artikler som andre aviser skriver om Fosen også bør få en plass på lista. Fosna-Folket og Trønder-Avisa er f.eks to aviser som kommer med innhold fra Fosenhalvøya.

Å lage seg en brukerkonto på Reddit er gratis og man trenger ikke en e-postadresse. For å surfe på siden trenger man heller ikke en bruker, men dette er nødvendig hvis man skal stemme på lenker eller poste egne bidrag. Når man har logget seg inn kan man stemme andre sine bidrag og kommentarer opp eller ned. Mengden stemmer et bidrag har, avgjør linkens fremtrendenhet. Flere stemmer opp gir bedre synlighet, mens stemmer ned reduserer synligheten.

Formålet med Reddit-kanalen er å samle de Fosen-relaterte artiklene på ett sted, slik at det blir enklere for fosninger og andre interesserte å kunne følge med på hva som skjer.

Håper du som leser av Fosenavisa vil kunne bruke /r/Fosen i fremtiden, holde aktivitetsnivået oppe og selvsagt dele artikler, bilder og videoer som du synes er relevant for kanalen.

Stian Tørstad.

Del videre med venner: 

Comments are closed.