Nå kommer supermånen og blodmånen

Forrige gang var for 33 år siden – I 1982

Natt til søndag er det verdt å ofre nattesøvnen. Iallefall om du er opptatt av sjeldne himmelbegivenheter.

Dersom det blir klarvær, vil du natt til mandag, 28. september ha muligheten til å se en total måneformørkelse på himmelen. Det betyr at fullmånen havner i skyggen fra jorda, som står midt mellom sola og månen. Fenomenet vil være godt synlig i hele Norge dersom det er klarvær.

Men..

Det er ikke bare total måneformørkelse denne natten. Måneformørkelsen inntreffer nemlig samtidig som det er supermåne. Med andre ord er månen på sitt nærmeste punkt i forhold til jorda klokken 02.00. Da vil månen se utrolig stor ut. Selve formørkelsen begynner like etter klokken 03.00, natt til mandag, hvor formørkelsen er total mellom 04.11 og 05.24. I morgentimene vil man se månen komme ut av skyggen, det skriver Himmelkalenderen.com

Dommedag i vente?

Dommedagsprofeter mener på sin side at sola og månenes forhold til hverandre vil føre til tidevann og flom. Tilhengere av den blodmåneprofetien Blood Moon Prophecy, er overbevist at slike fenomener vil føre til dramatiske og katastrofale hendelser – I verste fall verdens undergang. .

Dommedag eller ikke – Neste gang du har muligheten til å oppleve dette fenomenet vil være i 2033. Så kanskje kan det være verdt å ofre litt nattesøvn, denne ene natten?

Del med venner på sosiale medier: 

Comments are closed.