36
Personer smittet med Covid-19 på Fosen

En viktig stemme i Trondheim er borte

Byavisa avvikles. En vemodig dag for alle oss ansatte i Byavisa, sier redaktør Karina Lein.

Den aller siste utgaven av Byavisa vil bli utgitt på onsdag, 25. mai 2016. Det betyr at Byavisa er blitt utgitt i over 20 år. Eventyret startet nemlig i 1996, nærmere bestemt den 2. mai.

Opplaget og interessen for Byavisa var stor i starten. Opplaget lå på 66.200. På det meste har opplaget vært over 90.000. I 2016 ligger opplaget på 73.500.

Avisa startet sitt virke på Flatåsen, hvor de etter de to første årene flyttet til Fjordgata i Trondheim sentrum. Videre flyttet avisa til Ravnkloa. Der ble de værende til 2004. Nye lokaler dukket opp på Nardo hvor de flyttet inn sammen med distribusjonsselskapet Norpost Midt-Norge. Byavisa og Nordpost utgjøre Norsk Avisdrift. I 2014 flyttet Byavisa fra Nardo til Strandveien 43, med utsikt mot Nyhavna. Fosenavisas redaktør var også med på flyttingen, den gang som journalist-praktikant i avisa. Læretiden i avisa var avgjørende for oppstarten av Fosenavisa.

Gjør som over 4000: Følg Fosenavisa på Facebook

Byavisa for fosninger

Fosenavisa vet også at flere fosninger har også lest Byavisa i mange år. Blant annet har Byavisa vært å finne på Hurtigbåtterminalen i Trondheim. Avisa skrev også en artikkel i 2014 om fornyet håp for bru over Trondheimsfjorden, noe som tiltrakk seg tusenvis av lesere fra Fosen.

Byavisa har allikevel ikke vært noen nyhetsavis, men heller en avis som gikk i dybden for å fortelle ekte historier som har en betydning. I Byavisa ble du intervjuet som et menneske, ikke som et objekt i en travel mediebransje.

Del videre med venner: 

 

Kommentèr

Kommentarer

Comments are closed.