36
Personer smittet med Covid-19 på Fosen

Årets BitHack i Ørlandshallen er over

I underkant av 200 deltakere var tilstede gjennom helga, da BitHack arrangerte dataparty i Ørlandshallen på Brekstad. Etter endt arrangement har det kommet flere positive tilbakemeldinger inn til arrangørene.


Deltakerne synes det er moro med alternativer til idrett som skaper sosialt samvær. På BitHack finner man både mestringsfølelse og hygge blant gamle og nye venner. Også foreldrene til mange av deltakerne har uttrykt sin positivitet ovenfor arrangementet og håper at dette er noe som fortsetter.

Hvor mange timer er gått med til planlegging og jobb? 

– Vi har ikke telling på hvor mange timer vi planlegger arrangementet. Men vi har vel en 20-30 timer per person bare i møter i forveien av et arrangement. Møtene avholdes ofte på Skype eller liknende “tale-over-internett”-tjenester. Hvor mye hvert individ arbeider før, under og etter arrangementet varierer.

Det tekniske jobber veldig mye i forveien og under opp- og nedrigg. Andre jobber hovedsaklig kun under arrangementet. Det kan være som for eksempel underholdningsavdelingen, kiosk og vaktene, som ofte har lange nattetimer.

Foto: BitHack

Sponsorer som har gjort det mulig

NTE og Bjugn Sparebank har vært våre hovedsponsorer, med videre hjelp fra Ørland kommune, Fosen Tools og Totallyd. Uten gratis leie av hallen fra Ørland kommune og nettlinje fra NTE hadde det ikke blitt noe arrangement. De to er derfor essensielle samarbeidspartnere.

Superraskt Internett

NTE har vært behjelpelige med leie av utstyr og kunnskap slik at vi nå har kunnet tidoble vår Internettkapasitet. (10 Gigabit/sekund).

– Hastigheten er rundt 200 ganger raskere enn i en bolig med vanlig bredbånd, sier Vegar Hatlen.

Universets raskeste Internett, står det på plakaten til NTE. Foto: BitHack

Det ble avholdt konkurranser, eller såkalte “compo’s”. 
Her er vinnerne: 
  • League of Legends: WaraCo
  • Overwatch: Balls Deep?
  • Counter-Strike Global Offensive: FP Esports
  • Super Smash Wii U: Team Hardhaus
  • Rocket League: BBC
  • FIFA 17: Tor Mikkel Sundland

Følg Fosenavisa på Facebook – Fosens eneste gratis avis

Det er også vært avholdt flere scenekonkurranser hvor det ikke krever at man spiller et av disse spillene. Arrangørene forteller til Fosenavisa at det er viktig å ha et avbrekk fra lange spilløkter, men også for å demonstrere at et arrangement som BitHack er mye mer enn å spille videospill.

Kahoot-quiz, talentkonkurranse og andre små scenekonkurranser ble i løpet av helga avholdt.

Er interessen for dataparty begynt å øke igjen?

Interessen for dataarrangement som vårt har vi ikke merket har sunket eller økt over årene. Det vi heller har opplevd er at interessen varierer med årstida. Vi har hatt noen arrangementer nært sommerferien og en gang i begynnelsen av sommerferien, 2015 tror jeg. Da har vi hatt færre deltakere. Det har derfor vært veldig viktig for oss å arrangere enten i vinter- eller høstferien. Dette er korte ferier der foreldre ikke nødvendigvis har fri fra jobb for å dra på ferie med barn og ungdom.

Det blir dataparty også neste år

Angående neste års dataparty har arrangørene foreløpig ingen dato, men det blir.

– Dersom det ikke blir høsten 2017 så blir det garantert vinteren 2018, forteller de til Fosenavisa.

Søker nye yngre og hardtarbeidende frivillige

Arrangørene i BitHack er frivillige som både arbeiderer og studerer. Dette medfølger naturlig nok noen utfordringer når det kommer til å arbeide en hel uke med dette arrangementet når man også burde være på jobb.

– Nye yngre og hardarbeidende frivillige, også jenter, ønsker vi velkommen. Det er hardt arbeid, men veldig givende. Når man ser hvor man startet med et møte for for eksempel 4-5 måneder siden og at man står der en torsdagskveld med slukkede lys og dataskjermer som illuminerer hallen og en flott scene i bakgrunnen. Det er herlig, avslutter BitHack-arrangørene – for denne gang.

Få nyheter rett i lomma – Følg Fosenavisa på Snapchat

Del videre med venner: 

Kommentèr

Kommentarer

Comments are closed.