Banemester Anders med egen fanside på Facebook

Etter mange år som rusmisbruker, sto Anders Øien på døra til Rosenborg Ballklub i Trondheim. Der fikk han jobb og tillit. Å uansett hvordan du snur og vender på det: Rosenborg BKs banemester er Norges utvilsomt mest populære banemester.
Roy Martin Fissum fra Rissa, en ivrig Rosenborg-supporter, opprettet for bare noen få dager siden en Facebook-side for å hedre banemesteren. Fissum forteller til Fosenavisa at han fikk idèen da han så serien “Ingen banker RBK” på TV-kanalen MAX. Facebook-siden har i skrivende stund 250 likerklikk.
– Han har hatt det tøffere enn jeg først trodde. I tillegg synes jeg han fortjener god oppmerksomhet å at det blir mer synlig at supportere ikke bare støtter laget, men også han.

Foto: Skjermdump av Facebookside

Alle er velkomne inn i rusmiljøet

Kontrastene er kanskje store. Anders spilte mye fotball som liten. Han spilte faktisk med både Bjørn Tore Kvarme og Kåre Ingebrigtsen i sine yngre dager. Plutselig fikk han et beinbrudd da han var 14 år gammel. Det var da det snudde.

– Jeg endret miljø på et blunk. Det gikk veldig fort fra å være en aktiv fotballspiller til å misbruke amfetamin. Det er bare snakk om uker, forteller Øien, før han legger til: Å bli integrert i et rusmiljø er det letteste som finnes. Der er alle velkommen.

Facebook-siden til Roy Martin har fått enorm respons og flere har sendt han positive meldinger. 

– Det er kommet en god del kommentarer fra supportere som synes det er kjempegøy at han endelig har fått en egen Facebook-side, forteller Fissum.

Hva er det med Anders som gjør at han fortjener sin egen fanside og mer oppmerksomhet?

– Jeg håper han får mer motivasjon av å se at supporterne også støtter han, i tillegg til de andre på Lerkendal, avslutter Fissum.

Facebook-siden for Banemester Anders Øien finner du her

Del videre med venner: 

Comments are closed.