36
Personer smittet med Covid-19 på Fosen

Innfører bålforbud etter lyngbrann

Brannvesenet på Hitra har i dag startet et midlertidlig bålforbud på Hitra og Frøya etter lyngbrannen tidligere i dag. I morgen, tirsdag avgjøres det om bålforbudet blir formelt, det skriver NRK Trøndelag.

hitra froya

Det var et søppelbål som mandag ettermiddag kom ut av kontroll. Brannen spredde seg raskt på grunn av sterk vind og det tørre været de siste dagene. Et større område ble svidd av ved Kjerringvåg på Hitra.

For Fosens innbyggere kan det være lurt å tenke seg om to ganger før man tenner bål.

Om våren og sommeren blir det gjerne tørt. Da øker faren for skog- og lyngbrann. I Norge er det derfor et generelt bålforbud fra 15. april til 15. september. I denne perioden er det forbudt å tenne opp bål og grill (også engangsgrill) i eller i nærheten av skog og annen utmark.

Selv om det er generelt bålforbud har du lov til å tenne bål der det er opplagt at det ikke kan starte en større brann. Dette kan for eksempel være hvis det ligger snø på bakken og det har regnet i lang tid. Du kan også grille på stranden i god avstand fra skog og vegetasjon. Det er også lov til å grille på tilrettelagte grill- og bålplasser som er godkjent av kommunen.

Du kan grille i din egen hage, selv om det er generelt bålforbud. Hager regnes som innmark og omfattes ikke av forbudet. Mange kommuner tillater også at du brenner bråte på egen eiendom hvis det gjøres forsvarlig. Du må søke om lov eller melde fra til kommunen først. Reglene varierer fra kommune til kommune. Ta kontakt med brannvesenet der du bor.

Kilde: Sikkerhverdag.no

Følg Fosenavisa: Snap, Twitter og Instagram @ fosenavisa

Del videre med venner på sosiale medier: 

Kommentèr

Kommentarer

Comments are closed.