Halloween blir ekstra skremmende i år

En asteroide kommer foruroligende nært Jorden.

En halv million kilometer ute i verdensrommet – i kosmisk forstand som en hårsbredd – befinner det seg en steinete klump med en bredde på omtrent en halv kilometer. Den vil suse forbi jorden med en hastighet på mer enn 125.000 km/t.

Dette vil være den nærmeste passeringen av Jorden, siden en omtrent tilsvarende stor asteroide passerte oss i 2006. I følge beregninger utført av NASA, vil ikke noen asteroide komme så nær før i 2027, om 12 år.

Asteroiden vil være nærmest Jorden den 31. oktober, mellom klokka 18.04 og 18.06. Den har også fått kallenavnene “Spooky”, “Sinister” og “Ghostly”, alle med relasjon til skrekk og grøss. Ikke helt uten grunn, da Halloween faller på samme dag. Det offisielle navnet på asteroiden er derimot TB145.

– Vi skal være glade for at denne steinen vil gå utenfor å holde seg unna månens bane rundt Jorden. Hvis en meteor på denne størrelsen treffer planeten vår, vil det skape ødeleggelser som kan ødelegge et helt kontinent, det sier Paul Choda, leder for NASAs program for objekter som kommer nær Jorden til magasinet Popular Science.

15. februar eksploderte en ca. 20 meter bred meteor med en gigantisk brak over Sør-Russland. Meteoren kom helt uanmeldt, og rundt 1500 mennesker ble skadet av knuste vinduer og lignende.

Del videre med venner på Facebook:

Comments are closed.