36
Personer smittet med Covid-19 på Fosen

Anne arrangerer dansekurs for barn og ungdom

Anne Halonen (19) arrangerer dansekurs i Vanvikan

Summer Dance så dagens lys i 2016 med barn og unge fra Leksvik og Rissa kommune. Målet er å skape en lærerik og morsom uke hvor hver enkelt elev skal kunne utvikle seg i møtet med nye erfaringer, forteller Anne. Fosenavisa tok en prat med danselæreren for å høre litt om veien fra hun begynte på dans når hun var 6 år, deltakelse på dansekurs i Barcelona å frem til å holde sine egne kurs hjemme på Fosen.

Hvor lenge har du vært interessert i dans?

– Selv har jeg tatt danseklasser siden jeg var 6 år gammel, men jeg har alltid hatt glede av å utfolde meg scenisk. Jeg startet litt tilfeldig med barneballett i Trondheim før jeg året etter gikk over til dans i kulturskolen. Siden har jeg hatt glede av å få prøve mange ulike dansestiler i ulike settinger.

Hvordan startet prosjektet med Summer Dance?

– Det har vært en drøm jeg har hatt lenge. Jeg tror ikke jeg kan ha vært eldre enn 10 år da jeg og ei venninne første gang drømte oss bort i planleggingen av å åpne egen sommerleir innen scenisk kunst. Siden har det gått litt i rykk og napp, men det var nok ikke før en av danselærerne på Fosen som har stått meg ganske nær ga meg et lite push på at dette var noe jeg faktisk kunne få til, at jeg for alvor satte i gang planleggingen. Videre har det egentlig bare ballet på seg. Jeg er veldig stolt av å kunne presentere det kurset er i dag.

Gjør som stadig flere: Følg Fosenavisa – Fosens eneste gratis avis på Facebook

Hvordan kom du opp med ideen?

– Originalideen kommer nok litt fra Camp Rock filmene til Disney. Nå er resultatet riktig nok langt unna det, men ønsket kom kanskje litt fra at jeg gjerne skulle vært med på noe slikt selv for noen år siden. Jeg har også alltid vært veldig glad i å organisere og planlegge, så det å lede slike workshops er noe jeg virkelig trives med. Men som sagt er det ikke bare jeg som har fått dette til å skje, idèmyldring og rådgivning har jeg vært heldig med fra kulturskolerektor og danselærere i Indre Fosen kulturskole men også familie og venner.

Fikk kjenne på internasjonalt nivå i Barcelona

Anne ønsket i mange år å reise på danseleir selv. Da hun var 16 år, reiste hun alene til et sted like utenfor Barcelona i Spania hvor hun deltok på en ukes sommerintensiv dans. Der møtte hun et høyt nivå og fikk også andre mennesker hun kunne måle seg etter, forklarer Anne og legger til at det er spennende å se hvordan man ligger an i forhold til andre dansere rundt om i verden.

Du arrangerer for 2. året på rad – Er det noe spesielt som gjør at du fortsetter?

– Jeg ville fortsette med dette i år fordi jeg ser potensialet i utviklingen av kurset, fordi jeg lærer mye av å drive med dette og jeg tror dansegleden smitter over på elevene. Jeg synes også det er utrolig viktig å kunne uttrykke seg med kroppen, noe som egentlig faller oss veldig naturlig mens vi er små. Gjennom dans bygger vi blant annet sosiale bånd, styrke, fleksibilitet, koordinasjon, evne til å uttrykke seg og reflektere. I mine øyne har dans så uendelig mange gode virkninger, derfor vil jeg fortsette å jobbe med dette, for at flere skal bli kjent med dansen.

Hva er målet med Summer Dance da? 

– Det er viktig for meg at Summer Dance forblir et lavterskeltilbud. Det skal koste minst mulig og være mest mulig tilgjengelig for flest mulig. Jeg synes det er viktig med gode lokale tilbud som gir elevene en følelse av at de har opplevd noe denne sommeren. Min drøm for Summer Dance er at alle skal føle seg velkommen, samme hvor mye erfaring de har fra før. At alle skal bli “pusha” til å bli så god som de kan på den tida vi er gitt. Alle skal møte utfordringer og føle mestring.

Dersom du har spørsmål angående dansekurset, er det bare å ta kontakt med Anne på telefon: 984 43 787, en mail til summerdance@halonendans.no eller sende en melding på hennes Facebookside. 

Kjenner du noen som dette kunne vært interessant for?

Del videre med venner på Facebook: 

Kommentèr

Kommentarer

Comments are closed.